Ettől a biliárdos feladványtól te is begolyózól – Melyik három golyó ad ki 30-at?

Akt.:
Ettől a biliárdos feladványtól te is begolyózól – Melyik három golyó ad ki 30-at?
Tessék megkapaszkodni, alighanem a nyár legnehezebb feladványa érkezett meg, aminek a megfejtéséhez nem elég jó matekosnak lenni, de bizony a kreativitást is be kell dobni a megoldás során. A feladat csak ennyi: íme 8 golyó. Ebből kell hármat kiválasztanod, aminek az eredménye pont 30-at ad ki. Hajrá!

Nehezebb mint hitted? Őrület az egész, semmi értelme, nincs megoldás, nem is lehet? No görgess le, és máris eláruljuk a megfejtést.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Valóban ebben a formában semmelyik három golyó nem ad ki 30-at kereken. A megoldás kulcsa, hogy a 9-es golyót el kell forgatni, hogy 6-ost kapj. Így már csak 24-et kell kihoznod, amit a 13-as és a 11-es golyóval már simán meg tudsz csinálni.

Forrás: ripost.hu


De ha már észreveszed, képtelen vagy nem látni többé. Nézd meg alaposan a két fotót, és keresd meg a különbséget! Itt az első fotó nagyobb méretben: Itt pedig a másik: Megvan? Ha nincs, görgess le a megoldásért!              ...

Az emberek 93%-ának legalábbis beletörik a bicskája. Szerinted hány pöttynek kell szerepelnie a kérdőjel helyén? A megoldásért görgess le!                                ...