Eszement húsvéti menet Debrecenben

Száguldás - illusztráció
Száguldás - illusztráció
Debrecen – Egy ittas autós megállás helyett inkább elhajtott a rendőrök elől. A „bújócska” végül odáig fajult, hogy az illető lefordult a Sámsoni úti vasúti átjáróban, és a síneken próbált kereket oldani…

Hosszú évek tapasztalata, hogy a húsvéti ünnepek alatt több az ittas járművezető az utakon, mint egyébként. A közlekedésbiztonsági helyzet javítása és az ittas járművezetés visszaszorítása érdekében a rendőrség április 7. és 11. között fokozott közúti ellenőrzést tartott, tart.

A megyei rendőr-főkapitányság szóvivője, Vezendi Jánosné őrnagy néhány esetet kiemelt a „húsvéti krónikából”.

Április 7-én este kilenckor egy gépjárművezetőt ellenőriztek a rendőrök. Kiderült, hogy a környezetvédelmi igazoló lap lejárt, a tulajdonos az autót februárban vásárolta és átírása nem történt meg. Márciusban ittas vezetés miatt eljárás indult ellene, ezért vezetői jogosultsága szünetel.

Annak ellenére, hogy a rendőrök feljelentést tettek ellene, újra autóba ült, de nem volt szerencséje, mert másnap újra az egyenruhások karjaiba futott. Azon túl, hogy papírjai továbbra sem voltak rendben, ismét alkoholt fogyasztott, mielőtt volán mögé ült. Azt mondta a rendőröknek, hogy őt nem érdekli, „továbbra is vezetni fog” – tájékoztatott az őrnagy.

Egy segédmotoros azért állítottak meg, mert nem volt rajta bukósisak. Ráadásul ittasnak bizonyult, illetve a vezetéstől is eltiltották korábban. A rendőrök szabálysértési őrizetbe vették.

Inkább a sínekre hajtott

Még szombaton a debreceni Szabó Lőrinc utcán egy autós azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy visszafordult a rendőrök láttán. A Füredi úton aztán megállították. A sofőr először azt mondta, hogy otthon felejtette jogosítványát, ám valójában végleg eltiltották a járművezetéstől.

Hétfőn egy másik járművezető szintén visszafordult, ebben a záróvonal sem zavarta őt a Pesti utcán, szintén a megyeszékhelyen. A rendőrök hiába követték őt és jelezték az ellenőrzési szándékukat, a kocsi vezetője több szabálysértést elkövetve a Sámsoni útig jutott. Ott az utat keresztező vasúti sínpályára hajtott, majd jobbra fordulva körülbelül 20 métert haladt a síneken.

Miután fennakadt, megpróbált elszaladni, ám a rendőrök gyorsabbak voltak nála. Szerencsére a Záhony irányából érkező tehervonatot sikerült idejében értesíteni arról, hogy lassítson, illetve a rendőrök letolták az autót a sínekről. A Suzuki Maruti tulajdonosa ellen közlekedés biztonsága elleni bűntett megalapozott gyanújával indult eljárás.

Elmondta, hogy szeszesitalt fogyasztott vezetés előtt, ezért menekült. Pedig, ha már a Pesti utcán megáll, e súlyos bűncselekmény helyett „csak” ittas járművezetés miatt vonják felelősségre.

 

Kapcsolódó anyagok:

  • Őrült hajsza – több eljárás is indult
  • Iszik, menekül, iszik, menekül
  • >> video video