Új tulajdonosa van a Miskolci Vigadónak

Akt.:
Új tulajdonosa van a Miskolci Vigadónak
Új tulajdonosa van a Miskolci Vigadónak
Miskolc – Napra pontosan 20 évvel ezelőtt nyitotta meg kapuit a jelenleg is működő Vigadó Étterem a Népkertben, amely az elmúlt két évtizedben nagyon sok rendezvénynek, fogadásnak és egyéb programnak adott otthont – hangzott el a hétfői sajtótájékoztatón Szabó Győző, a miskolci vendéglátásban éppen ötven éve dolgozó szakember visszaemlékezésében, aki a Vigadó 1997. január 30-ai megnyitásakor ott dolgozott.

Az elmúlt években azonban érzékelhetően csökkent a rendezvények száma és jelentősen megkopott a régi fénye az impozáns épületnek. Ennek dr. Barkóczi István, a FUX kábelgyár és a City Hotel – DRÓT Bisztró tulajdonosának színre lépése vet véget, aki idén januárban úgy döntött, megveszi a Vigadót.

miskolc-vigado-barkoczi

– Gyermekkorom fontos helyszíne volt ez az épület, és ez a csodálat máig megmaradt bennem. Mindig figyelemmel kísértem a sorsát, különösen azóta, hogy érdekeltté váltam a vendéglátásban, és szomorúan láttam, hogy egyre rosszabb állapotba kerül. Azzal, hogy megvettem, egy régi vágyam teljesül, és bízom benne, hogy a szükséges felújítást követően újra régi fényében ragyoghat. A jellegét nem változtatjuk, de a belső átalakítás mellett modernizáljuk, korszerű eszközökkel látjuk el, és energiatakarékosabbá is tesszük. Szeretnénk újra pezsgő életet hozni a Népkertbe, aminek a Vigadó lehetne a központja – mondta el a lokálpatrióta vállalkozó. Hozzátette: a mintegy 100 millió forintot is elérhető felújítást folyamatos működés mellett kell megoldani. Várhatóan a jövő évi báli szezon kezdetére nyerheti vissza régi patináját, hogy azt követően – megtartva a vendéglátás funkcióját – még több rendezvénynek adhasson otthont.

A jövőbeni rendezvényekkel kapcsolatban Kertész Kata, a City Rendezvény Iroda Kft. ügyvezetője elmondta: a tulajdonos elvárásainak megfelelően olyan programok kialakításán dolgoznak, mely minden korosztályt érint. Szeretnék elérni, hogy az esküvők, céges és egyéb rendezvények mellett Miskolc kulturális életében betöltött szerepe is növekedjen.

ÉMA kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .