MVLC: tudják a feladatot, nem ellenségei maguknak

Bowen nagy bombáira is szükség lesz
Bowen nagy bombáira is szükség lesz
Miskolc – Budapesten zárja szombaton az alapszakaszt a PannErgy-MVLC férfi­vízilabda-csapata.

Egy hét alatt három mérkőzés várt az OB I-es miskolci pólógárdára, amely előbb múlt szombaton kikapott Egerben, majd szerdán hazai környezetben döntetlenre végzett a Ferencvárossal, míg most a fővárosba, a Szőnyi útra utazik a BVSC-hez. Dr. Sike Józsefet, az MVLC vezetőedzőjét előbb a zöld-fehérek elleni 7-7-ről kérdeztük:

– Igazságos eredmény született – húzta alá a szakvezető. – Azért azt fontos kiemelni utólag is, hogy a Ferencváros elődöntőben van az Európa Kupában, három olimpia bajnok mellett van még számtalan kiváló játékosuk, köztük magyar tehetségek. Azért volt nagyon jó a mutatott játékunk, hogy partiban voltunk, mert ismét meggyőződhettünk arról, hogy jó úton vagyunk. Egy csapat számára ez fontos, ugyanis ha ez nem így van, ha a munka nem párosul eredményekkel, akkor edző, játékos, vezető elkezdi keresni a hibákat. Közhely, de az edző legjobb barátja az eredmény és a tabella, más nem minősít. Szóval amit csinálunk, az működőképes, és még lehet több is benne.


A hét végén befejeződik az alapszakasz az OB I-ben, a PannErgy-MVLC az utolsó körben ma 17 órától a BVSC vendége lesz. A helyzet annyiban érdekes, hogy igazából a már biztos felsőházas miskolciak dönthetik el azt, hogy a fővárosi vasutasokat vagy a Racionet Honvédot viszik magukkal a négybe. Amennyiben Misicék nyernek, vagy döntetlent érnek el, a Honvéd pedig megveri a Tatabányát, akkor a Racionet kerül a négybe, ha viszont veszít dr. Sike József edző legénysége, abban az esetben a BVSC-vel jutnak a négybe, igen ám, csakhogy ezen forgatókönyv alapján csak egy pontot vinne magával az MVLC az MKB-val szemben (ugyanis a dr. Kemény Dénes Sportuszodában 5-5-re végeztek a felek).

Felfelé ívelő formát

– Nem vagyunk a saját magunk ellenségei, tudjuk, hogy ez a meccs irdatlanul fontos nekünk, hiszen visszük tovább a megszerzett pontokat – szögezte le dr. Sike József. – A lényeg, hogy a felsőházban lesz majd még négy hazai és négy idegenbeli mérkőzésünk az A csoport legjobb négy helyezettjével, aztán pedig vélhetően az 5–8. helyért fogjuk folytatni a csatát.


Milicicék az ősszel tehát iksszel zártak a BVSC ellen, azok után, hogy a harmadik negyedben 4-1-re is vezettek.

– A vasutasokkal kapcsolatban azt mindenképpen fel kell ismerni, hogy pillanatnyilag „full gázzal” haladnak az útjukon, építgetik magukat rendesen, hiszen egy pontot elvettek a Ferencvárostól, győztek Tatabányán és megverték a Honvédot is – sorolta a tényeket dr. Sike József. – Azért magunkról is azt gondolom, hogy a játékunk jó, ugyanilyen felfelé ívelő formát mutatunk, vagyis: ezen a mostani meccsen bármilyen eredmény előfordulhat, de az kétségtelen, hogy a teher a BVSC-n van, nekik van több veszítenivalójuk.

– ÉM-MI –


A B csoport állása

1. ZF-Eger 13 12 1 – 161-94 37

2. FTC PQS Waterpolo 13 9 3 1 144-87 30

3. PannErgy-Miskolci VLC 13 7 3 3 125-116 24

4. MKB-Euroleasing-BVSC-Zugló 13 6 2 5 106-110 20

5. Racionet Honvéd 13 6 1 6 121-114 19

6. Kaposvári VK 13 3 – 10 110-145 9

7. Újpest VSE 13 2 1 10 112-156 7

8. EBP Tatabánya 13 1 1 11 101-158 4