MVLC: Már nincs matematika, biztossá vált a nyolc

Akt.:
A miskolci vízilabdacsapat már a felsőházi rájátszásra készülhet
A miskolci vízilabdacsapat már a felsőházi rájátszásra készülhet - © Fotó: ÉM
Miskolc – Ebben az évadban immáron ötödször csapott össze a két szomszédvár, hiszen korábban a Magyar Kupa selejtezőjében, negyeddöntőjében (amely oda-visszavágós volt), valamint az alapszakasz első körében is megmérkőztek egymással.

A Bajnokok Ligája résztvevő házigazda a bajnokságban veretlenül állt a B-csoport élén, és bár ugyan a kupában egyszer meglepték a miskolciak a hevesieket, azt nem igazán lehetett gondolni a meccs előtt, hogy ez újra megtörténik, megtörténhet.

Megbosszulta magát

Az első másfél percben három lövést rontottak a vendégek, akiknél ezúttal Kósik taposott, úszkált a kapuban. Szabaddobásból Lőrincz juttatta vezetéshez alakulatát, majd a Hosnyánszky-Misic csata után előbbi kapott kiállítást, Halek pedig egyenlített belőle (1-1). Milicic labdaszerzését követően a vendégek szakvezetője kért időt 2:26 perccel a negyed vége előtt, Bowen löketét azonban Mitrovic fogta. Persze, hogy ez megbosszulta magát, ugyanis Hárai centerből, Erdélyi akcióból talált be, utóbbi ezen felvonás vége előtt 8 másodperccel, emberelőnyben is büntetett (4-1).

Támadóhibák vezették fel a második felvonást, ám Vapenskit nem tudták abban megakadályozni a miskolciak, hogy bevágja az ötödik gólt. Hárai a középső poszton nem tudta növelni az előnyt, de Bowen sem csökkenteni a hátrányt. 3:20 volt vissza a negyedből, mikor Vadovics kapott kiállítást, járt a labda az egri kezeken, egészen addig, amíg Hosnyánszky nem küldte azt a borsodi hálóba (6-1). Ugyanő jegyezte a következő hevesi találatot is, a félidőig Mitrovic 91 százalékkal védett (10/11), míg Kósik 30 százalékon volt (3/10), ez is belejátszott a jelentős különbségbe.

Kiharcolt büntető

Biros B. és Jakab D. gólváltásával startolt a harmadik negyed, utóbbi elég hosszú miskolci „találatcsendet” zárt le (8-2). Továbbra sem engedett a házigazda, Vapenski is fellépett az addigi duplázók közé (9-2). Bedőt centerben nem tudták semlegesíteni a látogatók, Hornyákkal szemben Lőrincz szabálytalankodott, a büntetőt Bowen bevágta (10-3). Bedő és Misic jelentkezett pontos lövéssel, később Bedő Vadoviccsal „járt” ugyanígy párban (12-5).

Az utolsó menetből 1:48 telt el, mikor M. Cuk szabaddobásbeli kísérlete után a labda a miskolci hálóban kötött ki, aztán Misic harcolt ki ötméterest, amit Halek „vert be” (13-6). A következő gól története Hosnyánszky nevéhez fűződött, majd Halek fórban alakította az állást 14-7-re, de aztán Vapenski is rápakolt egyet. A meccsen Milicic is jól célzott, a csata utolsó gólját Lőrincz szerezte, így nyolccal nyert a BL-résztvevő.

De: a miskolciak számára nem is ez a mérkőzés volt igazából fontos, hanem a Ferencváros–Honvéd összecsapás. Mivel a zöld-fehérek hozták a meccset (11-6), eldőlt, hogy a csoportjában a harmadik helyen álló MVLC bejutott a felsőházba (ahogy az Eger és a Ferencváros is), és hogy az üldözői közül oda a negyedik Honvéd vagy az ötödik BVSC követi, az utolsó két fordulóban derül ki.

– Molnár István –


Jegyzőkönyv

ZF Eger – PannErgy-Miskolci VLC
16-8 (4-1, 3-0, 5-4, 4-3)

Eger, 500 néző. V.: Marnitz, Berki.

ZF-Eger: Mitrovic – Decker Á. (-), Hosnyánszky (3), Lőrincz (2), Kovács G. (-), Erdélyi (2), Hárai (1). Csere: Bedő (3), Vapenski (3), M. Cuk (1), Biros B. (1), Kürti (-), Mata (-). Vezetőedző: Dabrowski Norbert.

PannErgy-Misklolci VLC: Kósik – Hornyák (-), Vadovics (1), Bowen (1), Milicic (1), Halek (3), Lukács D. (-). Csere: Misic (1), Szabó R. (-), Lukács Á. (-), Jakab D. (1), Miklós (-), Szedmák (-). Vezetőedző: dr. Sike József.

Gól/emberelőnyből: 11/4, ill. 13/2.

Gól/büntetőből: 0, ill. 2/2.

Dabrowski Norbert: – Gratulálok a miskolciaknak, hogy elérték a céljukat. Feszülten játszottak, nem voltak teljes mértékben ott ezen a meccsen. Remélem, hogy a középszakaszban egy-két riválisunk ellen pontot fognak rabolni.

dr. Sike József: – Sajnos, nem tudtunk annyira odafigyelni erre a meccsre, mert a fél fülünk ott volt a Ferencváros–Honvédon. Rengeteg helyzetet puskáztunk el, a befejezéseknél nem voltunk elég precízek. Volt egy B-tervünk arra az esetre, ha…, de ezt most már nem kell elővennünk. Kívánom az Egernek, hogy ugyanúgy valósuljanak meg az álmai, mint nekünk, és a bajnokságban, valamint a Bajnokok Ligájában kerüljenek be a döntőbe.

Vízilabda: férfi OB I, B-csoport állása

1. ZF-Eger 12 11 1 – 149-86 34

2. FTC-PQS Waterpolo 12 9 2 1 137-80 29

3. PannErgy-Miskolci VLC 12 7 2 3 118-109 23

4. RacioNet-Honvéd 12 6 1 5 114-105 19

5. MKB-Euroleasing-BVSC 12 5 2 5 97-103 17

6. Kaposvári VK 12 3 – 9 102-133 9

7. Újpesti VSE 12 1 1 10 97-147 4

8. EBP-Tatabánya 12 1 1 10 92-143 4