MKC: Szinte minden meccset meg kellene nyerni…

Akt.:
Nagyon meg kell majd dolgozni a helyzetekért Szegeden
Nagyon meg kell majd dolgozni a helyzetekért Szegeden
Mezőkövesd – Nem pihenhettek sokáig a csütörtöki Magyar Kupa-búcsú után a mezőkövesdiek.

Szombaton kezdi tavaszi bajnoki szezonját a Mezőkövesdi KC NB I-es férfikézilabda-csapata. Három nap alatt a második tétmérkőzésüket játsszák a dél-borsodiak, akik csütörtökön a Magyar Kupában négy góllal maradtak alul a Tatabányával szemben. A mostani találkozó esélyesei sem ők, hiszen ellenfelük idegenben 18 órától az a MOL-Pick Szeged lesz, amely egyre szorongatja a bajnoki címvédő veszprémieket, igaz, velük szembeni lépéselőnyüket elveszítették tatabányai döntetlenjükkel. A szegediek a Veszprém mögött három ponttal lemaradva a másodikok a bajnokságban, de két mérkőzéssel kevesebbet játszottak.

Legyen vezérük

– Nekünk nagyon fontos, hogyan állunk helyt, hány percig bírjuk egy még jobb csapat ellen – mondta Janó Pál, az MKC vezetőedzője. – Meglátjuk, ők is hogyan pihentetik játékosaikat a fontos meccsek előtt. Nekünk gyakorolnunk kell, úgy vesszük, ez egy nagy edzés lesz, hogy a hozzánk hasonló kaliberű csapatok ellen meccsben legyünk, tudjunk győzni ellenük. Meg kell tanulnunk győzni, elhinni, képesek vagyunk rá. Keményen dolgozunk, nem lehet mondani, hogy nem akarunk.

Elárulta, azt tartaná fontosnak, hogy elégedetten jöjjenek le a pályáról. Neki a tatabányai vereség után sem volt rossz érzése, hiszen azt nézte, mi volt jó a játékban, mi sikerült. Ha lesznek jó dolgok, csapata teljesítménye javul, akkor bármilyen eredmény születik, elégedett lesz. Kulcskérdésnek tartja, lesz-e tavasszal olyan vezéregyéniségük, aki a nehéz percekben vállára veszi a csapatot és át tudja lendíteni a holtponton. Ha nem lesz ilyen a jelenlegi keretben, akkor lehet, hogy új ember kellene, de a magyar piacon nem biztos, hogy van ilyen szintű játékos.

– Azt az elmúlt mérkőzéseken bizonyítottuk, hogy tudunk jól játszani, csak az a kérdés, hány percen keresztül, mikor fáradunk el. Ez az idő csak javulhat. Jöhet persze egy sérülés, hiszen így is kevés az emberünk. Kovács Bence elvágta a kezét, azért nem játszott, s ezért marad ki most is, az is kérdés, hogy Darko Trivkovic mikor állhat újra edzésbe. Optimista vagyok, van bennünk tudás, ezt a felszínre kell hozni – tért ki a tavaszi szezon kérdéseire Janó.

Kifejtette, nagyon kicsi annak az esélye, hogy az MKC bennmaradjon az élvonalban. De nem szabad feladniuk, noha néhányan már megtették. Számolgatni nem akar és nem is fog, minden mérkőzést meg kell nyerniük, amit csak lehet. A kövesdiek három pontjukkal az NB I utolsó helyén állnak, hat pontra a még bennmaradást érő helyezéstől.

– ÉM-TB –