Helyi közélet

2013.03.19. 16:21

Nyílt levél Sárospatak polgármesterének

Miskolc, Sárospatak - A Jobbik Magyarországért Mozgalom az alábbi nyílt levéllel kíván reagálni Sárospatak polgármesterének szavaira.

Miskolc, Sárospatak - A Jobbik Magyarországért Mozgalom az alábbi nyílt levéllel kíván reagálni Sárospatak polgármesterének szavaira."Tisztelt Polgármester Úr!

Amint azt bizonyára Ön is tudja, a sárospataki polgárok között hetek óta téma, hogy vajon Miskolc után az ő városukra fogja-e a Fidesz rászabadítani a Világsátornak nevezett nemzetközi cigány központot. Örömmel vettük, hogy sajtótájékoztatónkkal sikerült végre szóra bírni Önt, ugyanakkor sajnáljuk, hogy a bátor igazmondás helyett a mellébeszélést választotta.

Ön válaszában szót ejt a Jobbik népszerűségéről, a hétvégi hó helyzetről, illetve a Fidesz - egyébként valóban - bukott oktatáspolitikájáról, és arról is, hogy Sárospatak a kultúra magyar városa, csak éppen arról nem szólt, hogy melyik kultúra magyar városává tenné az Orbán-kormány a nagy múltú települést.

Sajnáljuk, hogy Ön továbbra sem mer színt vallani arról, hogy a Fidesz Sárospatakot jelölte-e ki az európai cigány kultúra fővárosának. Ugyanakkor arra kérjük, ne vitassa el tőlünk a jogot, hogy képviseljük azokat a magyar embereket, akik nemcsak Sárospatakon, de a megye egészén úgy gondolják, az a polgármester, aki befogadja a cigány központot, nemcsak a települését, de a megye egészét szúrja hátba.

Mi a képviselők folyosói győzködése helyett a nyílt párbeszéd hívei vagyunk, ezért továbbra is arra kérjük, álljon a nyilvánosság elé, és tájékoztassa terveiről a lakosságot. Nélkülük úgysem tud dönteni a Világsátorról, erre a Jobbik a garancia.

Hocza Tamás,

Jobbik B.-A.-Z. megyei alelnöke"

- Jakab Péter, Jobbik B-A-Z megyei és miskolci alelnöke, Miskolc MJV önkormányzati képviselője -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában