Észak-Magyarország Lapszemle

Akt.:

2017.12.15.

  • Egyelőre ismeretlen okokból tűz ütött ki tegnap délelőtt egy társasházi lakásban Miskolcon, az Avasi lakótelepen. A Szilvás utcai tíz­emeletes panelépület ötödik szintjének egyik lakásában csaptak fel a lángok.„Éjszakai műszakban voltam. Arra ébredtem, hogy iszonyatosan büdös van. Kinyitottam a szemem és már meg is csapta a füst. Már jöttek is szólni, hogy el kell hagyni az épületet, mert valamelyik emeleti lakásban tűz van. Azonnal kimentünk. Aztán hoztak egy melegedőbuszt és ott voltunk, amíg a tűzoltók dolgoztak az épületben – mondta egy ott lakó, aki – mint szavaiból kiderült – saját bőrén is érezhette a bajt.
  • Betlehemeket gyűjt és karácsonykor több fát is díszít a bükkábrányi Kovács Dezsőné, akinek eredeti, nápolyi betlehemjének egy részét a napokban be is mutatták a Matyó Múzeum által szervezett programon. A betlehemkészítés hagyománya Olaszországból indult és a szokás Nápolyban csúcsosodik ki.
  • A Mezőkövesd Zsóry FC NB I-es labdarúgócsapata 19 fordulót követően 16 ponttal sereghajtó, hátrányuk 3 pont az ugyancsak kiesőhelyen álló Balmaz Kamilla Gyógyfürdő gárdájával szemben, míg az éppen vonal fölötti Swietelsky Haladás gárdája 20 pontos. A sárga-kékek mindössze háromszor nyertek és hét döntetlenjük mellett kilencszer veszítettek, gólkülönbségük 20-36. Pedig álomszerűen kezdtek, két forduló után 6 ponttal vezették a táblázatot, majd zsinórban tizennégyszer nyeretlenek maradtak.