Észak-Magyarország Lapszemle

Akt.:

2017.10.07.

  • A címeres poloskák évek óta egyre nagyobb kellemetlenséget okoznak, állítják a szakemberek, erről érkezett a napokban egy sajtóközlemény szerkesztőségünkbe. A mezei poloskaként is becézett rovarok sok ember hétköznapjait keserítik meg. Kora tavasszal a házfalon süt­kéreznek, az ősz beálltával pedig próbálnak melegebb területekre húzódni, hogy átteleljenek. Ilyenkor kezdődik csak az igazi invázió, és még senki sem tudja, mekkora is a baj Magyarországon.
  • Szakértőnknek hívtuk dr. Szlivka Anna pszichiátert, addiktológust: az alkoholizmusról, a függőbetegségekről kérdezhették egy órán át olvasóink. Aztán arra jutottunk, erről a témáról – annak fontossága miatt, hiszen nagyon sok mindenkit érint – muszáj részletesebben írnunk. A doktornő a B.-A.-Z. Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház addiktológiai részlegének részlegvezető orvosa, tavaly év elejétől működnek, és azóta is folyamatosan alakulnak, a tapasztalataik biztatóak.
  • A női kosárlabda NB I/A 3. fordulójában ma 18 órától Ceglédi EKK – Aluinvent-DVTK meccset rendeznek Cegléden. A két csapat közül a Diósgyőr két bajnokin van túl, ugyanis a múlt hétvégi, Vasas elleni, fővárosi győztes bemutatkozásuk (89-54) után hétfőn hazai pályán kikaptak a bajnoki címvédő Soprontól (65-79), ezzel szemben a Cegléd csak egy meccset játszott eddig. A Pest megyei gárda hazai környezetben egy hete a PEAC Pécset verte 20 ponttal (85-65), a hétközi fordulóban pedig szabadnapos volt. Utóbbi csapat ellen a Diósgyőr is játszott meccset három hete, a kassai felkészülési torna elődöntőjében nagy különbségű DVTK-siker született a pécsiek ellen (91-50).