Észak-Magyarország Lapszemle

Akt.:
Észak-Magyarország Lapszemle
2017.10.21.

  • Nem voltam én se forradalmár, se ellenforradalmár, csupán egy kíváncsi gyerek, aki tátotta a száját a forradalmi események láttán, anélkül, hogy igazából tudta volna, mi történik, így fogalmaz Juga Lajos, aki 1956-ban volt a Földes Ferenc Gimnázium 15 éves tanulója. Az akkor történtekről unokája, Juga Péter – aki szintén a gimnáziumban tanult – faggatta, a történetet videóra is vette, hogy az utókor se feledje. Az Észak-Magyarország ünnepi összeállításába Hegyi Erikának együtt meséltek.
  • Szeptember közepén tartotta a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Építész Kamara tisztújító taggyűlését, ahol a tagság új elnököt választott Juhász-Nagy Balázs személyében. A fiatal építész Rudolf Mihályt váltotta, aki 12 éven át vezette a szakmai szervezetet. Az új elnök az Észak-Magyarországnak elmondta, az új elnökség célja, hogy felpezsdítsék a szakmai közéletet, és hogy nyissanak a közönség felé is.
  • Sorsolási lázban „égtek” tegnap a Pann­Ergy-MVLC élvonalbeli pólócsapatánál, ugyanis pénteken délelőtt derült ki, hogy az újonc borsodi gárda mely riválist kapja az Európa Kupa negyeddöntőjében. Az biztos volt, hogy a Bajnokok Ligája csoportkörébe be nem került (a rájátszást elveszítő) klub lesz dr. Sike József alakulatának ellenfele, s amint az kiderült: a párosítás során az orosz Spartak Volgograd jutott a miskolciaknak, derül ki Molnár István cikkéből.
hirdet�s