Észak-Magyarország Lapszemle

Akt.:
Észak-Magyarország Lapszemle
2018.01.16.

  • Kedves levél érkezett szerkesztőségünkbe még decemberben. A Hidasnémetiben élő Ráczkevy Sándorné Angéla arról írt nekünk, hogy mind a 10 unokáját szeretné karácsonykor meglepni valamilyen kis ajándékkal. Gyűjtögette a pénzét, hogy mindenki megkaphassa azt, amire vágyik. Szerette volna 10. osztályos unokájának is teljesíteni a kívánságát, de nem sikerült. Neki ugyanis egy laptopra lenne szüksége, mivel az nagy segítséget nyújtana a tanulmányaihoz. Az unoka Sátoraljaújhelyen tanul, számítógép-programozós és –szerelő osztályba jár. További nehézséget jelent, hogy autista-spektrumzavart állapítottak meg nála, és egyedül a számítógép köti le, mesélte a nagymama.
  • Mezőkövesden a Jézus Szíve templomban az elmúlt karácsonyra készült el az egyedi matyó betlehem, s februárig még meg is tekinthető. A kezdeményezésről dr. Fekete Zoltán polgármester elmondta, az egyházközségi képviselő-testület ülésén merült föl, hogy meg kellene újítani a betlehemet, s ­próbáljanak meg matyót ­csinálni. Kicsit bárki tud készíteni, ezért lett nagy méretű, s készültét egészen az utolsó hétig titokban is tartották.
  • A férfi asztalitenisz Extraligában vasárnap után hétfőn is asztalhoz állt a DVTK csapata. A Komlóval szembeni döntetlent követően ezúttal – Budapesten, az Ormai-csarnokban – az esélyesebb PTE PEAC Kalo-Méh I. együttese volt az ellenfél. A hazaiak szokásos Széll Zsolt, Molnár István Patrik, Arturs Reinholds hármassal vették fel a harcot, míg az ellenfélnél a többszörös magyar bajnokok, Demeter Gyárfás Lehel, Gerold Gábor és Lindner Ádám fogott ütőt.További hírek a Észak Magyarország Lapszemle kategóriából


hirdet�s