Észak-Magyarország Lapszemle

Akt.:
Észak-Magyarország Lapszemle
2018.04.17.

  • Eredetileg március 22-én kezdődött volna el a kesznyéteni közúti híd felújítása, ám a munkák mind a mai napig nem kezdődtek el. Nincs szó időhúzásról, inkább arról, hogy a döntéshozók szeretnék, ha a híd lezárásának idején nem kellene az autósoknak vagy autóbusszal munkába sietőknek hatalmas kerülőre kényszerülniük. Felvetődött az ötlet, hogy a felújítandó híd közelében a magyar honvédség segítségével egy pontonhidat építsenek meg, amelynek segítségével lerövidül a Sajón való átkelés, olvasható a keddi Észak-Magyarországban.
  • Azok között az általános iskolák között is vannak kiválóak, amelyek az országos kompetenciaméréseken nem szerepelnek az átlag felett. A mérések ugyanis nem csupán az elért eredményt vizsgálják, hanem azt is, hogy az iskolák tanulói magukhoz képest mennyit fejlődtek évről évre. Melyek ezek? Mi a titkuk? A keddi Észak-Magyarországban a prügyi, a hejőkeresztúri és a hernádnémeti iskola vezetője válaszol a kérdésekre.
  • Ma Kozármislenybe utazik bajnokit játszani az Aluinvent-DVTK női kosárlabdacsapata. A piros-fehérek az NB I rájátszásában az 5–8. helyért küzdenek, ellenfelük a PINKK Pécsi 424 együttese. A két fél másodszor is megmérkőzik egymással a két nyert meccsig tartó párharcban, 19.15-től. A csata első felvonását, a szombaton Miskolcon megrendezett találkozót a Diósgyőr 85-51-re nyerte, írja keddi számában az Észak-Magyarország.
hirdetés
hirdet�s