Észak-Magyarország Lapszemle

Akt.:
Észak-Magyarország Lapszemle
2017.10.18.

  • Hernádnémetiben egy nő portáján tizenöt halálra éheztetett kutya tetemét találták meg az állatvédők és a hatóságok, miközben két csontsovány állatot sikerült kimenteniük a portáról, írja cikkében Horváth Imre. Kiderült, a kutyák tulajdonosa egy agártenyésztői és vadász körökben jól ismert nő, aki állataival korábban rendszeresen vett részt versenyeken, ám az utóbbi időben megváltozott. A részletek az Észak-Magyarország szerdai számában olvashatók.
  • Radványi Miklós távozott a Mezőkövesd Zsóry NB I-es labdarúgócsapatának posztjáról, és tegnap már munkához látott utóda, Kuttor Attila. A miskolci születésű 47 éves szakvezetőt Hagyacki József, az élvonalbeli együttest fenntartó kft. ügyvezető igazgatója kedden délelőtt mutatta be a keret tagjainak, és az is kiderült, hogy a szakvezető 2019. június 30-ig írt alá a matyó klubhoz. A változásról Kolodzey Tamás cikkében olvashatnak.
  • A miskolci és környékbeli diákok is ott lehetnek a nemzetközi robotikaverseny döntőjén, amit jövő áprilisban rendeznek meg Amerikában. Addig persze még vár rájuk számos feladat: el kell készíteniük a saját robotjukat, ami választ ad a víz felhasználásával kapcsolatos problémákra. Majd a decemberi miskolci elődöntőn a legjobbnak kell lenni, és az európai versenyeket is meg kell nyerni. Régiónk fiataljai most először indulhatnak a First Lego League nemzetközi versenyen, számol be a lehetőségről Szántó Rita a szerdai Északban.hirdet�s