Kövesdi bravúr kellene a Tatabánya ellen

Akt.:
Kövesdi bravúr kellene a Tatabánya ellen
Mezőkövesd – Folyamatosan közel kellene maradniuk az ellenfelükhöz.

A Grundfos Tatabányán kellene keresztülverekednie magát a Mezőkövesdi KC-nak ahhoz, hogy az elmúlt két esztendő után ismét esélye legyen bekerülni a Magyar Kupa négyes döntőjébe.

Vendégesély

Az ellenfél erejét és a kövesdiek idei formáját tekintve azonban inkább a bányászvárosiak a csütörtökön 18 órakor kezdődő (ingyenesen megtekinthető), legjobb hat közé kerülésért zajló párharc esélyesei még akkor is, ha a kövesdiek játszhatnak hazai környezetben.

– A Tatabánya jó csapat, benne van Magyarország 3-4 legjobbja között – mondta elöljáróban Janó Pál, a kövesdiek vezetőedzője. – Döntetlent játszott a Szegeddel. Ha jobb ellenféllel találkozunk, jobban is kell teljesíteni, erre kértem a csapatomat, hogy próbáljunk mi is jobban játszani. Minden erőnket mozgósítanunk kell, ki kell adni magunkból a maximumot, nem tartalékolunk a két nappal későbbi, szegedi bajnokira, pláne hazai közönség előtt.

Kifejtette, hogy a komárom-esztergomiak keretében minden posztra van legalább egy, de inkább több erős játékosuk. Bizonyítja ezt, hogy a válogatottban is szerepet kaptak. A világbajnoki szereplés lehet számukra előny és hátrány is, de az MKC-nak elsősorban azt kell szem előtt tartania, hogy önmaga hozzon egy jó szintet, tudjon hozzátenni a játékhoz.

– A Tatabánya a favorit, mi csak meglepetést okozhatunk – emelte ki Janó Pál. – Szorosan kell alakulnia az eredménynek, attól idegesebbek lehetnek, ha el tudnak lépni, utána nyugodtan játszhatnak. Kemény a védekezésük, de a visszarendeződéseknél bármi megtörténhet, az a cél, hogy minél több könnyű gólt szerezzünk. Sajnos az elmúlt meccseken fizikálisan és mentálisan is elfáradtunk, s mindenkiben kerestük a hibát, csak magunkban nem, leálltunk vitatkozni ahelyett, hogy visszafutottunk volna.

ÉM-TB


Trivkovic még pihen

A néhány héttel ezelőtt vállsérülést szenvedett Darko Trivkovicra továbbra sem számíthatnak a kövesdiek, jelenleg a rehabilitációja zajlik, néhány hét múlva térhet vissza az edzésekre. A vezetőedző elmondta, a keret bővülésére esetleg magyar játékos igazolásával van esély, külföldi biztosan nem érkezik. A kövesdiekhez kapcsolódó hír, hogy megváltozott a Cegléd elleni bajnokijuk időpontja, február 11-e helyett 10-én, pénteken 18 órakor fogadják a Pest megyei csapatot.