Őszinte volt a mosoly?

Akt.:
Szeged, 2017. január 30. Botka László (MSZP) polgármester (b) fogadja Orbán Viktor miniszterelnököt a szegedi városháza előtt 2017. január 30-án.
Szeged, 2017. január 30. Botka László (MSZP) polgármester (b) fogadja Orbán Viktor miniszterelnököt a szegedi városháza előtt 2017. január 30-án. - © MTI Fotó: Ujvári Sándor
A kormány által generált Modern Városok Program eljutott Szegedre. Ez önmagában nem csoda, hiszen az elmúlt kormányzati esztendőkben Orbán Viktor és kabinetje körbejárta az országot és a megyei jogú városok legtöbbje megkapta már a maga fejlesztési ígéreteit. Logikus volt tehát, hogy az ország déli fertályára is elérjen a kinyújtott kar. Ha nem adna némi csavart egy-két momentum… Szaniszló Bálint jegyzete.

Gondolok arra, hogy egyrészt Szeged élén egy ellenzéki polgármester áll, a szocialista Botka László személyében.

Bár nemzeti egységről beszélünk, de azért az ellenzéki városok vezetői szerint nem mindenáron szereti őket a kormányzat. Semmiképpen nem tekinthetünk el attól sem, hogy Szeged első embere rohamléptekkel halad afelé, hogy a reménybeli baloldali összefogás miniszterelnök-jelöltje legyen a jövő évi parlamenti választásokon. Az emberben megszólal a kisördög, hogy a milliárdos fejlesztések bejelentésén túl Orbán Viktor valójában milyen céllal látogatott el Botka Lászlóhoz? Szerintem a róluk készült közös képet nézve sokak azt figyelték, őszinte volt-e a felek arcán a mosoly.

Szaniszló Bálint