Sport

2013.02.22. 12:58

Ergométeres evezős bajnoksággal indul az egyetemi bajnoki szezon

Budapest, 2013. február 22., péntek (MTI) - Szombaton Győrben rendezik meg az egyetemisták és főiskolások ergométeres evezős országos bajnokságát, mely az első lesz a felsőoktatási hallgatóknak kiírt tavaszi 22 ob (MEFOB) közül.

Budapest, 2013. február 22., péntek (MTI) - Szombaton Győrben rendezik meg az egyetemisták és főiskolások ergométeres evezős országos bajnokságát, mely az első lesz a felsőoktatási hallgatóknak kiírt tavaszi 22 ob (MEFOB) közül.A Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) pénteki tájékoztatása szerint az olyan hagyományos sportágak, mint az atlétika, a kosárlabda, a birkózás, a cselgáncs vagy a labdarúgás bajnoki küzdelmei mellett többek között floorballban és fallabdában is megküzdhetnek egymással a diákok. A szövetség várakozásai szerint a versenyeken összesen mintegy 2000 sportoló vesz majd részt.

A MEFS közleményében kiemelte, hogy a nemrég elfogadott Hajós Alfréd Terv rendszerezi és keretbe foglalja a felsőoktatás sportjának elképzeléseit, s a szövetség folyamatos tárgyalásokat folytat azért, hogy a jövőben Magyarország megrendezhesse az Universiadét, az egyetemisták és főiskolások világjátékát. A jelenlegi elképzelések szerint a MEFS azt szeretné, ha a 2019-es Universiadéra kandidálhatna sikeresen.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!