Csak a jó időt várja a MIVÍZ, indulhat a kivitelezés Miskolcon

Akt.:
Csak a jó időt várja a MIVÍZ, indulhat a kivitelezés Miskolcon
Miskolc – A terv már készen van, az engedélyezés pedig folyamatban.

Tavaly szeptemberben írtunk először arról, hogy rendszeres a vízvezeték meghibásodása a miskolci Tárogató utcában, ami miatt az ott élők ilyenkor kénytelenek a szolgáltatást nélkülözni. A végleges megoldást csupán a vízvezeték cseréje jelenthetné.

Októberben pedig már arról adhattunk hírt, hogy a MIVÍZ rekonstrukciós tervében szereplő, de addig pénzügyi forrás hiányában nem elkezdett rekonstrukcióra mégis sor kerülhet. Elindult a munka az engedélyes terven, és azt sem tartották akkor elképzelhetetlennek, hogy – ha az időjárás engedi – még az év vége előtt sor kerülhessen a vezetékcserére.

Időközben megkeresték lapunkat a lakók, hogy a kivitelezés mégsem indult el eddig, így kíváncsian várják, mikor kaphatnak új vízvezetéket.

Újabb megkeresésünkre Pásztor Imre, a Miskolc Holding Zrt. kommunikációs vezetője elmondta, a MIVÍZ Miskolci Vízmű Kft. tájékoztatása szerint a Tárogató utcában a cserét kitakarásos technológiával kell megoldani, a fogyasztók nagy száma miatt pedig folyamatos üzemet kell biztosítani, amihez ideiglenes, úgynevezett repülő- vagy provizor vezeték kiépítése is szükséges. Ezekhez a munkákhoz pedig 0 Celsius-fok feletti hőmérséklet szükséges. A terv már készen van, az engedélyezés pedig folyamatban, tehát a jó idő beálltával elindulhat a kivitelezés.

– ÉM-HI –