„Az irány jó, folytatni kell…”

Akt.:
A fórumon
A fórumon - © Fotó: Ádám János
Miskolc – Egy „sorsfordító” esztendő fideszes évnyitó fórumát rendezték meg pénteken a Miskolci Galériában.

Csöbör Katalin miskolci országgyűlési képviselő mint házigazda köszöntötte az évnyitó fórum vendégeit, a város és a megye társadalmi és gazdasági vezetőit. Köszöntőjében „sorsfordító évnek” nevezte 2017-et, amely már csak azzal a mivoltával, hogy ráfordítja az országot a 2018-ban esedékes parlamenti választásokra, is jelentős esztendő.

A megvalósulás szakaszában

Mint hangsúlyozta, Miskolc életében is jelentős hónapok következnek, mert épül a stadion, küszöbön van az M30-as autópálya továbbépítésének alapkőletétele, de újabb fejlesztések lesznek a várban, a város fürdőiben, és nagy változásokat hozhat majd a megyeszékhely életében a tervezett intermoduláris csomópont, vagy az úgynevezett „Y-híd” megépítése.


Hatalmas fejlődést hoznak az egész megye életében az Európai Unió finanszírozta programok fejlesztései, amelyek idén már a megvalósulás szakaszába lépnek.

Pelczné dr. Gáll Ildikó, az Európai Parlament és a Fidesz alelnöke azt a kérdést boncolgatta beszédében, hogy – természetesen elsősorban Magyarország szemszögéből – merre is megy az Európai Unió, és milyen esélye van a közösségi értékek megőrzésének.

Egyenjogú partnerként

Hangsúlyozta, hogy sokan azt vallják, hogy csak egy kis hullámvölgyben van az EU, de szerinte egyértelműen válságról van szó, amelyre mindenképpen megoldás kell. Elmondta, válság van a migráció miatt a biztonságpolitikában, a gazdaságban és a demográfiában is, mert a kontinens lakosságszáma csökken és egyre idősödik, nem lehet a migrációval megoldani ezeket a gondokat.


Pelczné dr. Gáll Ildikó leszögezte: „Magyarországnak helye van az Európai Unióban, de nem Bólogató Jánosként, hanem egyenjogú partnerként.”

Miskolc az ország példája

Kubatov Gábor, a Fidesz alelnöke úgy kezdte mondandóját, hogy Miskolc fejlődése egyértelműen látható, és ez az ország jövője szempontjából is fontos. Elmondta, hogy a diósgyőri közönség mindenképpen megérdemli már az új stadiont. A politikus felidézte, hogy milyen kondíciókkal vette át a Fidesz-kormány az országot és miben érzékelhető az ugrásszerű változás. Jelezte, hogy az adósságállományban, a költségvetési hiányban, a gazdaság fejlődésében, a munkanélküliségben olyan mélyről kellett felfelé küzdeni, hogy az eredmények mostanában kezdtek el igazán jelentkezni. De ez is jelzi, hogy az irány jó és folytatni kell.

ÉM-SZB