Estélyi ruha – túl a kis feketén

Estélyi ruha – túl a kis feketén
Év végén könnyen csöppenhetünk olyan partira, ahová csak kiöltözve lehet menni. A kihívás sokféle lehet: a romantikus téli esküvő, az asztalon táncolással végződő évzáró buli, az elegáns szilveszteri állófogadás mind-mind más ruhát igényel.

Akár a dress code is meg lehet szabva, ilyenkor teljesen kizárt a hétköznapi megjelenés.

Nemcsak a fekete lehet elegáns

Nem kevesen egy-két kipróbált estélyit tartogatnak ezekre az alkalmakra. A biztos tipp Coco Chanel nyomán a kis fekete, amely sehol sem hagy cserben minket.

A szűkített fekete darab karcsúsít, egybefogja az alakot. Felső nyakkivágásával és térd hosszával minden alkatot ideálisan keretez és minden láb formát tökéletesen ‘vág el’.

Ám érdemes kilépni a ‘kis fekete’ nyújtotta komfortzónából, és kicsit körülnézni más fazonok és színek terén. Ezt mindenképpen tegyük meg, ha esküvőre vagyunk meghívva, és ez a darab lóg a gardróbszekrényünkben, mivel sem a fehér – a menyasszonyt kivéve -, sem a fekete nem hordható ezen az alkalmon. Érdekes módon a piros is tilos.

A fekete alkalmi ruha olyannyira tuti megoldás, hogy a partikon, estélyeken gyakori a ‘fekete sereg’, alig látni nőt, aki más öltözéket viselne. Vannak olyan alkalmak – elsősorban a bálok -, ahol a térdig érő ruha, azaz a koktélruha nem is elegendő, hanem csak hosszú ruhában lehet megjelenni.

A Katalin- és Erzsébet-nappal indul a báli szezon, de legkésőbb január 6-tól számítják, és tél végéig tart. Mielőtt kiválasztanánk az öltözékünket, győződjünk meg arról, mi a dress code, nehogy úgy járjunk, mint Bridget Jones.

Ha mi vagyunk azok, akik nem a klasszikus és jól bevált modellt viseljük, ki fogunk ragyogni a sokaságból.

Már csak azért sem érdemes a feketére szavazni, mert az idei szezon jellemzői a bámulatosan szép divatszínek.

A tavalyi év kissé nehezen hordható zöldje, a greenery leköszönt, az új sztárok a dinamikus vörösek – grenadin, skarlát, narancsvörös -, portói lila, balettrózsaszín, arany-olíva, rumos vajszín, bazsarózsakék.

Ezek közül a lágy, nőies pasztell árnyalatok éppúgy figyelemfelkeltőek és jól működnek egy ruha színeként, mint a meleg vörösek, vagy az erős, fagyos kék.

Ha ezeket választjuk, a személyes terünk hamarosan tele lesz érdeklődő férfiakkal az estélyen.

A legtöbb tervező leginkább a pirosat emelte ki a szezonban, tobzódhatunk a vörös ruhákban. Mivel a rojtok is rendkívül divatosak, spanyolos hangulatú ruhák lepték el a kifutókat. Ha piros cipőt választunk, még inkább ráerősítünk a hatásra.

Hipernőies az őszi-téli divat

Az extremitások eltűntek, idén minden nagyon finom, feminin. Nemcsak a rojtok, a tollak is a szezon kedvencei közé tartoznak.

Trendi emellett a csillogás: akár tetőtől-talpig strasszosan csillámló ruhát is felvehetünk. Ám egy klasszikus bálon vagy estélyen ez nem biztos, hogy a megfelelő választás, inkább szilveszteri buliba, lánybúcsúba illik.

Végezetül, a ruhaválasztásnál rendkívül fontos, hogy ne csak a trendekre figyeljünk, hanem a saját stílusunkhoz és alakunkhoz öltözzünk. Egy webáruházban a hatalmas választékból könnyebb kiemelni azt, amiről tudjuk, hogy a ‘miénk’.

– PR cikk –