Esővíz az előszobákban a miskolci társasházban

Akt.:
Esővíz az előszobákban - illusztráció
Esővíz az előszobákban - illusztráció
Miskolc – Végigáztat az esővíz négy emeletet, azonban nem történik semmi.

Ahogy írják, „végső elkeseredésükben és dühükben” fordultak lapunkhoz az Aba utca 27. szám alatti társasház lakói. Szeptember 16-a óta ugyanis ázik a lépcsőházuk, méghozzá a negyedik emelettől a földszintig.

Végigfolyik a falon

A lakások előszobájában, a bejárati ajtó mellett található az úgynevezett ejtőcső, vagyis az a műanyag cső, ami a lapos tetőn összefolyó esővizet ereszti le, majd bele a csatornába. Ez a megoldás már okozott több helyen gondot, egy meghibásodás esetén könnyen előfordul, hogy végigáztatja a cső az összes lakást.

Mint ahogy történt ez az Aba utcán, ahol – a lakók állítása szerint – a tető szigetelése repedt meg a cső mellett, így pedig a víz végigfolyik a falon. Kívülről áztatja a víz végig a falat, érintve vagy megközelítve a vezetéksíneket és a csengőkapcsolókat is.

A problémát a lakók azonnal jelezték a társasház kezelését végző Herman Ottó Lakásszövetkezetnek, azonban állításuk szerint nem történik semmi.

– 6500 forint közös költséget fizetünk annak ellenére, hogy nincs lift az épületben és nem panelprogramos. Manapság egyedülálló módon a mi lépcsőházunkban nincs közösköltség-­tartozás, mégis cserbenhagynak minket. Sajnos az időjárás sem kedvez nekünk, a falak folyamatosan vizesek – panaszolja Lévainé J. Andrea.

Az üggyel kapcsolatban természetesen megkerestük a Herman Ottó Lakásszövetkezetet is, ahol azonban csupán annyit közöltek, hogy nem nyilatkoznak a témában.

ÉM