Sport

2015.08.25. 15:28

Ironman 70.3 Budapest - Hárman vizsgáztak jelesre Budapesten

Budapest, Tiszaújváros - Legjobb magyarként a nagyon előkelő negyedik helyen fejezte be augusztus 22-én az IRONMAN 70.3 Budapest elnevezésű nemzetközi triatlonverseny elit férfi futamát a tiszaújvárosi Hankó Dávid, akinek klubtársa, Szűcs Rajmund a 40-44 éves korcsoportban elért bronzérmével indulási jogot szerzett a jövő évi ausztráliai világbajnokságra.

Budapest, Tiszaújváros - Legjobb magyarként a nagyon előkelő negyedik helyen fejezte be augusztus 22-én az IRONMAN 70.3 Budapest elnevezésű nemzetközi triatlonverseny elit férfi futamát a tiszaújvárosi Hankó Dávid, akinek klubtársa, Szűcs Rajmund a 40-44 éves korcsoportban elért bronzérmével indulási jogot szerzett a jövő évi ausztráliai világbajnokságra.A nemzetközi mezőnyben 1360 egyéni induló és 68 váltó tette próbára felkészültségét az 1,9 km úszásból, 90 km kerékpározásból és 21,1 km futásból álló versenyen, melyet augusztus 22-én, szombaton rendeztek meg a fővárosban. A versenyközpontot a Kopaszi-gátnál, az úszás helyszínét is magába foglaló Lágymányosi-öbölben jelölték ki. A kerékpáros és futópálya érintette egyebek mellett a Lánc-hidat és a Budai-várat is.


Hankó Dávid


Az elit kategóriában a férfiaknál az új-zélandiak világbajnoka, Terenzo Bozzone győzelmével ért véget az erőpróba. Hankó Dávid, a TVK-Mali Triatlon Klub kiválósága – 2014-es hatodik helyét felülmúlva - legjobb magyarként negyedikként zárt. A hölgyeknél az ír Eimear Mullan aratott magabiztos sikert.

- Szerettem volna javítani a tavalyi eredményemen, ami időben és helyezésben is sikerült – fogalmazott célba érkezése után Hankó Dávid. - Az úszáson nem történt semmi rendkívüli, a kerékpár elején sokáig szinte légüres térben haladtam, de aztán sikerült egy ideális tempót felvennem. A futáson próbáltam beosztani a megmaradt energiáimat, mert éreztem, hogy folyamatosan fáradok. Közel voltam a bronzéremhez, de nem bánkódom, örülök a negyedik helynek!


Szűcs Rajmund


Indulhat a vb-n

A TVK-Mali TK sportolói közül az age-group (amatőr) kategória 40-44 éves korcsoportjában érdekelt Szűcs Rajmund remek versenyzéssel – szintén legjobb magyarként - bronzérmet érdemelt ki. Mivel az IRONMAN 70.3 Budapest szervezői az esti eredményhirdetésen 35 korosztályos dobogós sportoló számára indulási jogot biztosítottak a 2016-os, ausztráliai világbajnokságon való indulásra, Rajmund is készülhet a Gold Coast-on megrendezendő erőpróbára.


Márkus Balázs


Az első középtáv kipipálva

A tiszaújvárosi klub harmadik képviselője, Márkus Balázs, a TVK Triatlon Nagyhét Szervező Bizottságának társelnöke élete első középtávú triatlon versenyére vállalkozott. A teljesítéssel Balázs a Sydney-i olimpiai indulásra esélyes, 1998-ban tragikus közlekedési balesetben elhunyt triatlonos bátyja, Gábor emléke előtt tisztelgett, aki augusztus elején lett volna 40 éves. A nyolc hónapos, szisztematikus felkészülés, a kitartó szorgalmas munka meghozta gyümölcsét, hiszen a családtagjai, barátai által a helyszínen biztatott 35 éves amatőr sportoló igazán jó idővel, alig több, mint 5 óra alatt érkezett célba.


Eredmények

Elit férfiak (27 induló):

1. Terenzo Bozzone (új-zélandi) 3:46:56 óra, 2. Alberto Casadei (olasz) 3:52:16, 3. Matt Trautman (dél-afrikai) 3:53:44, 4. Hankó Dávid (TVK-Mali TK) 3:55:23


Age-group

40-44 éves kcs., férfiak (233 induló): 1. Matthias Buxhofer (osztrák) 4:08:56, 2. Alois Innerhofer (osztrák) 4:19:26, 3. Szűcs Rajmund (TVK-Mali TK) 4:21:16.

35-39 éves kcs., férfiak (289 induló): 87. Márkus Balázs (TVK-Mali TK) 5:10:19.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!