Esőben emlékeztek a forradalom áldozataira

Akt.:
A rossz idő miatt csak egy helyszínen, a színháznál idézték fel a forradalom eseményeit középiskolások és színészek részvételével
A rossz idő miatt csak egy helyszínen, a színháznál idézték fel a forradalom eseményeit középiskolások és színészek részvételével - © Fotó: Kozma István
Miskolc – Flashmobokkal is felelevenítették az 1956-os forradalom eseményeit hétfőn Miskolcon.

A Jelenetek az 1956-os miskolci történelemből című művészeti villámcsődületeket középiskolásokkal és a Miskolci Nemzeti Színház művészei közreműködésével adták elő az esős időjárás miatt a színház jegypénztáránál, a fedett beálló alatt.

56_forradalom_jelenetek_11

A kedvezőtlen időjárás ellenére az ’56-os forradalom minden miskolci helyszínét megkoszorúzták hétfőn.

nagy_attila_szobor_koszoruzas_06

A megemlékezések az 1956. október 26-ai sortűz áldozatainak emléktáblájánál kezdődtek, a Zsolcai kapuban, ahol Csöbör Katalin országgyűlési képviselő emlékezett az 61 évvel ezelőtti eseményekre, majd a városi önkormányzat, a pártok, intézmények, civil szervezetek vezetői, képviselői helyezték el a megemlékezés koszorúit. A nap során felavatták a Megyeházán Babits László emléktábláját, aki 1956-ban a Megyei Munkástanács titkára volt.

hosok_tere_koszoruzas_56_forradalom_04

Miskolchoz hasonlóan az ország számos településén emlékeztek tegnap és az elmúlt hétvégén a forradalom hőseire és áldozataira.

ÉM