Eső után… mulatás Ottományban

Eső után… mulatás Ottományban
Bihar megye – Az V. Ottományi Falunapon, be nem tervezett módon, az időjárás „szándékozott” átvenni a főszerepet vasárnap. Sem a szervezők, sem a közönség nem hagyta viszont magát, kitartottak.

A falunap második „felvonása” ünnepi istentisztelettel kezdődött, melyen Darabont Tibor lelkész hirdetett igét, majd a templom előtti turulmadaras emlékműnél folytatódott, ahol ünnepi beszédek után a községi Polgármesteri Hivatal, a helyi és a megyei RMDSZ képviselői koszorúztak, közreműködött a szalacsi Örökzöld és a helyi Búzavirág kórus. Kora délután mezőgazdasági fórumot tartottak Szabó Zoltánnak, a megyei Mezőgazdasági Igazgatóság aligazgatójának részvételével.

„Viharos” program

Az iskola udvarán lévő színpadon a diákok által előadott magyartánc (később modern tánc) aratott sikert, méltóan ahhoz, amikor saját csemetéiket látják viszont színpadon a szülők, nagyszülők. A hagyományos szépségversenyben 18 gyerek állt színpadra, az bébik – ovisok – kisiskolások kategóriák győzteseinek az RMDSZ és a református egyházközség ajánlott fel jutalmakat. A szomszédos Bogyoszlóból egy vegyeskórus hozott ajándékba egy nótacsokrot, az érkörtvélyesi és az albisi fiatalok pedig tánccal járultak hozzá a falunap szinesítéséhez. Körülbelül itt tartott a program, amikor az időjárás úgy döntött: itt az ideje, hogy „beszóljon”. Hatalmas, dörgéssel és villámlással tarkított felhőszakadás söpört végig az egész régión, Ottományt sem kímélve.

Szórakoztak, és kész

A közönség az özönvíz ellenére sem tágított, sátrak alá, az iskola folyosójára menekülve várta a szebb jövőt. Nagy üdvrivalgás fogadta, amikor az eső megszűntével a hangosítók, dacolva az áramütés rémével, nekiláttak műszereik összeszerelésének, és feldübörgött a zene. Még nagyobb ováció fogadta DJ Szatmárit és Jucust. Utóbbi az együttes teljes, öt dalból álló repertoárját elénekelte, ráadásként ismételt is egyet, előbbi meg keverte-kavarta a dübörgést utána. Közben a Dreamers és az AmazonÁsz együttes is megérkezett, így Ottományban az eső után nem köpönyeg, hanem hangos mulatás következett, és persze a (földi) tűzijáték sem maradt el.

Rencz Csaba