Friss hírek

2009.05.17. 21:12

Nem döntöttek az MDF-es képviselők kizárásáról

<p>Nem döntött az MDF Országos Választmánya vasárnapi több órás tanácskozásán Katona Kálmán, Hock Zoltán és Pettkó András kizárásáról. Makay Zsolt választmányi elnök az ülés után újságíróknak azt mondta, hogy a testület levette napirendről ezt a kérdést, és csak az EP kampányra fókuszál. Arra a kérdésre, hogy akkor Katona Kálmánt, Hock Zoltánt és Pettkó Andrást törölték-e az MDF tagjai közül, úgy fogalmazott: "Mindenki: az MDF tagok - ők is - az MDF sikeréért dolgoznak".</p>

Az MDF Országos Választmánya még szerdán jelezte, hogy törölte magát a párt soraiból Hock Zoltán, Katona Kálmán és Pettkó András. Az indoklás szerint a három politikus az egyértelmű kötelezés ellenére sem jelent meg, vagy adott pozitív nyilatkozatot a május 11-i frakcióalakításról. A párt alapszabálya egyértelműen fogalmaz: az illető politikusok ezzel törölték magukat az MDF tagjai sorából, s elváltak útjaik - állt a levélben.

A párt Országos Választmánya vasárnap délután ülésezett a Szilágyi Erzsébet fasoron lévő székházban. Az egyik napirendi pont a három politikus kizárása lett volna.

Makay Zsolt választmányi elnök a több mint négyórás ülés után újságíróknak azt mondta, hogy a testület úgy döntött: leveszi napirendről ezt a kérdést és kizárólag az európai parlamenti kampányra fókuszál, mindent annak rendelnek alá. A választásokig tehát semmilyen, az MDF belügyeit érintő kérdéssel nem foglalkozik a választmány, ülésük sem lesz. Az MDF-es politikus leszögezte: semmiről nem nyilatkoznak, ami nem a kampányról szól. A választmánynak egyébként 55 tagja volt jelent a tanácskozáson, Makay Zsolt szerint minőségi többséggel született a döntés.

Arra a kérdésre, hogy akkor Katona Kálmánt, Hock Zoltánt és Pettkó Andrást törölték-e az MDF tagjai közül, úgy fogalmazott: "Mindenki: az MDF tagok - ők is - az MDF sikeréért dolgoznak".

Az ülésről távozóban korábban Hock Zoltán - Katona Kálmánnal és Pettkó Andrással az oldalán - azt közölte az újságírókkal, hogy döntés az ügyükben nem született, várhatóan a következő ülésen fog. Addig viszont nem nyilatkoznak a frakcióalakításról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!