Eseménydús tavasz Nyékládházán

Eseménydús tavasz Nyékládházán
Nyékládháza – Három jelentős eseményt is rendeztek a városban az elmúlt hetekben.

Április 12-én immár 22-ik alkalommal rendezték meg a Nyékládházi Borversenyt a Furmann Imre Művelődési Házban. 45 különböző bort neveztek be a megmérettetésre, a nedűk a bükkaljai termő vidékről – Nyékládházáról és környékéről – származnak. A 2011-es év különösen jó volt a szőlőtermés szempontjából, így a borok is magas minőségűek lettek. Az ünnepélyes eredményhirdetés és az oklevelek átadása május 1-jén volt a művelődési ház szabadtéri színpadán.
Április 28-án, szombaton népdaltól volt hangos Nyékládháza, hiszen ekkor gyűltek egybe – immár 22. alkalommal – a „Tavaszi szél vizet áraszt…” elnevezésű Dalostalálkozó résztvevői. A program felvonulással kezdődött, ahol a 12 csoport együtt énekelve haladt végig a kisváros utcáin, majd a helyi általános iskolában adták elő műsoraikat. Nemcsak borsod megyeiek voltak, hiszen a Nyírségből, Heves megyéből, valamint Dunántúlról és a határon túlról is érkeztek népdalkörök.
Szintén hagyomány már Nyékládházán a május 1-jei kispályás foci kupa. Idén is várták a jelentkezőket az iskola sportpályájára, ahová a nagy meleg ellenére is sokan eljöttek, 10 csapat mérte össze tudását. A legjobb három együttes és a legeredményesebb játékosok is díjazásban részesültek. Nemcsak labdarúgás, hanem egyéb sport és gyermekprogram is volt ezen a napon. Futóverseny, játékos akadályverseny, Peonza bajnokság, továbbá kézműves foglalkozások, arcfestés, lufi hajtogatás, óriás csúszda és trambulin szórakoztatta a kicsiket és nagyokat.