Esélyt teremtenek a tisztességes munkához

Esélyt teremtenek a tisztességes munkához
Esélyt teremtenek a tisztességes munkához
Nyíregyháza – A megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatása az állam és a cég szintjén: a Pro Rehabilitáció Kft. ma már az ország 11 megyéjében van jelen, s 2603 embert foglalkoztat.  A rehabilitációért [.pdf – 42KB]

Az esélyegyenlőség jegyében mintegy 60 milliárd forint uniós forrás felhasználásával törekszünk a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatását javító rendszerre – utalt az elkövetkező évek feladatára a szociális és munkaügyi miniszter pénteken Nyíregyházán. Kiss Péter a Pro Rehabilitáció Kft. új vállalati központjának átadó ünnepségén beszélt a kormány szándékairól, miközben elismerően szólt a házigazdák eddigi tevékenységéről.
A társaság 1996 áprilisában alakult, az első telephelyén, Tiszalökön 150 embernek adott munkát, ma pedig már az ország 11 megyéjében van jelen, s 2603 embert foglalkoztat, akik közül több mint 2400 a megváltozott munkaképességű munkavállaló.

A termelés több területet érint: élelmiszer-, textil-, fa- és bőripari termékek gyártása, de jelen van a kézműiparban és a könyvkiadásban is.

– Nyéki Zsolt –