Erzsébetváros: Eddig nem érkezett hiteles dokumentum Deutsch Tamás lemondásáról

Szerdáig nem érkezett hiteles dokumentum arról, hogy Deutsch Tamás október 18-ával lemondott volna a VII. kerületi önkormányzati képviselői mandátumáról – reagált a Független Hírügynökség kérdésére Kálmán Zsuzsanna, az önkormányzat jegyzője arra a Fidesz közleményre, amely szerint Deutsch mandátuma nem megszűnik, hanem lemondott róla. A hivatalvezető azt is elmondta: a fideszes politikus képviselői juttatása egy hónapban bruttó 152 ezer forint volt, amit az utóbbi egy évben fel is vett.

A szerdai Fidesz közlemény szerint Deutsch Tamás – az előzetes tervnek megfelelően, a ciklus közepéhez érve – október 18-i hatállyal lemondott a főváros VII. kerületében betöltött önkormányzati mandátumáról. A közlemény arra nem tér ki, hogy Deutsch Tamás egy éve nem vesz részt a testület munkájában, és emiatt mandátuma a jogszabályok szerint október 27-ével mindenképpen megszűnik.

A helyi önkormányzati képviselők jogállásáról szóló 2000. évi XCVI. törvény szerint a megbizatás megszűnik, “ha az önkormányzati képviselő egy éven át nem vesz részt a képviselő-testület ülésén. A képviselő a képviselő testületi ülésén jelentheti be lemondását. A lemondást és a megbizatás megszűnésének időpontját az ülés jegyzőkönyvében rögzíteni kell. A képviselő lemondhat a képviselő testülethez intézett írásbeli nyilatkozatával is, melyet a polgármesternek ad át vagy juttat el. Az írásbeli nyilatkozatot a képviselő testület következő ülésén ismertetni kell.”

Az önkormányzathoz ilyen hiteles dokumentum nem érkezett, és azt is megerősítették; a fideszes politikus mandátumának megszűnését a tervek szerint a novemberi képviselőtestületi ülésen jelentik be.Sporthírek