Sport

2017.03.24. 00:00

Miskolc Renegades: a régi edző visszatért

Miskolc - Elkezdi a másodosztályú bajnokságot a Miskolc Renegades amerikai futball csapata.

Miskolc - Elkezdi a másodosztályú bajnokságot a Miskolc Renegades amerikai futball csapata.

Négy amerikai légióssal várja a Fezen Divízió I. 2017. évi küzdelemsorozatának hét végi rajtját a Miskolc Renegades amerikai futball csapata – derült ki a klub szerdai sajtótájékoztatóján. A másodosztályú gárda (ugyanis a HFL a legmagasabb szint) elnöke, Apjok Zoltán elmondta azt is, hogy az idén együttműködnek az élvonalbeli Eger Heroes-zal, amely a szabályok szerint megengedett, és amely 10–12 játékos „átjárását” jelenti oda-vissza.

Erős a bajnokság

Az előző évet kihagyta a Re­negátoknál Phillip Hilderbrand vezetőedző, aki azonban egy évad kihagyás után visszatért, s ezt örömmel konstatálta Apjok Zoltán.

– Köszönöm Istennek, a családnak és a klubnak, hogy újra itt lehetek – mondta Phillip Hilderbrand. – Az előző ősztől készülünk arra, hogy helytálljunk ebben az erős bajnokságban, a csapatban benne van a jó eredmény. Nagy várakozással tekintünk a mérkőzések elé, ami kissé nehézséget jelenthet, hogy akiket úgymond megosztunk az Eger és köztünk, azoknak két különböző szisztémát kell elsajátítani, egyelőre nem tudni, hogy ezt mennyire tudjuk összehangolni.

Folyamatosan fejlődik

A tréner azt is hozzátette, hogy kialakítottak egy edzői csapatot, stábot, amely jelenleg 8 főből áll, mert fontos, hogy minden egységre és az utánpótlásra is legyen szakember.

Phillip Hilderbrand kérdésre válaszolva elmondta: mióta Magyarországra érkezett, 6 éve, azóta folyamatosan fejlődik az itteni amerikai futball, köszönhetően egyrészt a médiának, amely széles tömegekhez juttatta el a sportágat, ugyancsak előrelépés az, hogy megalakult a felnőtt és a junior válogatott is.

ÉM-MI


A tények

A Fezen Divízió I.-ben öt alakulat vetélkedik egymással, az alapszakasz két körből áll majd. A Renegades – amely negyedik szezonját kezdi a honi szövetség, a MAFSZ által szervezett bajnokságban – a nyitó fordulóban, a hét végén, szombaton a Budapest Cowbells 2-vel találkozik a miskolci Ifjúsági sporttelepen, 15 órától.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!