Érvénytelen menetjeggyel utazott a miskolci buszon, majd megrugdosta a rendőröket

Érvénytelen menetjeggyel utazott a buszon - illusztráció
Érvénytelen menetjeggyel utazott a buszon - illusztráció
Miskolc – A Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat azzal a 36 éves nővel szemben, aki a vele szemben jogszerűen intézkedő rendőröket bántalmazta Miskolcon.

A nő egy helyi autóbuszjáraton utazott még 2015. április 2-án, amikor a jegyellenőrök megállapították, hogy a nála lévő menetjegyet nem érvényesítette, ezért a buszról leszállították, majd megkísérelték az adatait rögzíteni. Mivel a nő az adatközlést megtagadta, ezért a jegyellenőrök rendőri segítséget kértek. A helyszínre érkező két járőr a nőt a Miskolc, Görgey Artúr utcán lévő buszmegállóban jogszerű intézkedés alá vonta, azonban ő a rendőrök felszólítására sem volt hajlandó az adatait közölni, megkísérelt a helyszínről elmenekülni. A két intézkedő rendőrnek ezt sikerült megakadályoznia, testi kényszer alkalmazásával a nőt a szolgálati gépkocsihoz kísérték, ahol megpróbálták megbilincselni, azonban ő továbbra is ellenállást tanúsított, az egyik rendőrt megkísérelte megrúgni, míg a másikuknak a sapkáját leütötte a fejéről. A rendőrök a nőt további támadásának megakadályozása céljából a földre vitték, ahol ismételten próbálták megbilincselni, melynek során a nő, azért, hogy a rendőrök ne tudják megközelíteni, mindkét járőrt egy-egy alkalommal mellbe rúgta. A rendőrök a bántalmazás következtében nem sérültek meg.

Az ügyészség vádiratában a büntetlen előéletű elkövetővel szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a bíróságon.

– Szaniszló Bálint –
hirdetés
hirdet�s