Helyi közélet

2011.08.19. 10:41

Mi történt augusztus 18-án Borsod-Abaúj-Zemplén megyében?

Miskolc - Összeállításunkból megtudhatja, mi történt csütörtökön Borsod-Abaúj-Zemplén megyében

Miskolc - Összeállításunkból megtudhatja, mi történt csütörtökön Borsod-Abaúj-Zemplén megyében

Miskolc, Egyetemváros - Megnyitotta kapuit csütörtökön a Gyár Fesztivál a Miskolci Egyetemen.

Miskolc - A Miskolci Galéria Városi Művészeti Múzeum nemzeti ünnepünkön ingyenes belépést biztosít a Rákóczi-házba és a Színháztörténeti és Színészmúzeumba.

Újpest, Diósgyőr - Valamivel több mint 500 jegy fogyott el csütörtök estig elővételben a vasárnap 16 órakor kezdődő Újpest FC – DVTK NB I-es labdarúgó meccsre a vendégszektorba.

Miskolc, Egyetemváros - Közeledik a tanévkezdés, hamarosan ismét benépesül a miskolci Egyetemváros is. Elsőként a gólyák érkeznek: a hagyományoknak megfelelően augusztus végén várja az elsőéves hallgatókat a gólyák tábora. Az idén mintegy ezren jönnek augusztus 21-én, hogy felsőbb éves diáktársaik öt nap alatt bevezessék őket a miskolci egyetemisták életébe, hagyományaiba.

Miskolc - Karhatalmi támogatással vonultak ki a radiátor- és ablakcserére.

Miskolc - Lakossági bejelentés alapján csütörtökön 19.30-kor újabb darászfészket távolítanak el Miskolc, az Aba utca 2. szám alatt.

Vasárnap az Újpest otthonában lépnek pályára Lippaiék. A fővárosiak mindösszesen 1 pontot szereztek az eddigi 5 bajnoki forduló alatt a DVTK 8 egységével szemben. Ön szerint mi lesz a mérkőzés végeredménye?

Miskolc - A szeptemberi iskolakezdésre a Zöld Nyíl villamos projekt is nagy izgalommal készül. A cél, mint azt már többször is elmondtuk, hogy szeptember 1-re a Diósgyőri Gimnáziumig járjanak az 1-es villamosok, a 2-es villamosok pedig a régi megszokott útvonalukon a Vasgyárig.

Miskolc, Diósgyőr, Pereces, Görömböly - 100 millió forint, 24 hónap, két művelődési ház, két egyesület...

Miskolc, Pécs - Pécs Megyei Jogú Város polgármesterének megkeresése és felkérése után Miskolc városa is részt vesz a „Nemzet Kenyere” pécsi, civil kezdeményezésben, amely a nemzeti összetartozást hivatott kifejezni.

Miskolc - Budapesten kerül megrendezésre augusztus 21-én, vasárnap 16.00 órától az Újpest - Diósgyőr NB I-es labdarúgó mérkőzés, melyet a rendőrség kiemelt biztonsági kockázatú kategóriába sorolt.

Miskolc - A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Pedagógiai, Szakmai, Szakszolgálati, Közművelődési és Sportintézet a látvány-csapatsport új anyagi támogatását biztosító társasági adókedvezmények nyújtotta lehetőségek kihasználásáról szakmai fórumot szervez augusztus 25-én (csütörtökön) 16 órától a Megyeháza Dísztermében (Miskolc, Városház tér 1.).

Miskolc (MTI) - A Magyar Színházi Társaság levélben kéri Miskolc város polgármesterét és az önkormányzati testületet arra, hogy oldják fel a Miskolci Nemzeti Színházat nehéz helyzetbe hozó költségvetési zárlatot.

Budapest (MTI) - Meghibásodott egy magyar Gripen vadászgép hajtóműve a levegőben még júniusban, de a pilótának sikerült visszatérnie a repülővel a kecskeméti bázisra; Molnár Tibor őrnagyot, a gép pilótáját csütörtökön tüntették ki a fővárosban.

A hét végén megkezdődnek a küzdelmek a labdarúgó NB III Mátra csoportjában (is).

Miskolc - Szombaton, nemzeti ünnepünkön díjfizetés nélkül parkolhatunk Miskolcon, a Régió Park kezelésében levő parkolókban.

Miskolc, Egyetemváros - Már csak nehány óra és kezdetét veszi a GYÁR Fesztivál, a régió egyik legnagyobb, három napos zenei kavalkádja a Miskolci Egyetemen.

Kazincbarcika - Hagyományosan testvérvárosaival együtt tölti államalapító Szent István király ünnepét Kazincbarcika. Az egyik legrégebbi magyar ünnepnapra 7 külföldi delegáció érkezik a városba.

Miskolc - Meghalt a szerdán délelőtt Nyékládházánál történt közúti baleset egyik áldozata.

Miskolc, Egyetemváros - A GYÁR Fesztivál szervezőinek köszönhetően a fesztivál kezdete előtt egy őrületes Kidobós bajnokságot (dodgeball) rendeztek csütörtökön.

Miskolc - Néhány nappal ezelőtt arról írtunk, hogy "romos a Szent István szobor környéke" a miskolci belvárosban, egyik legnagyobb nemzeti ünnepünk, augusztus 20-a előtt. Azóta változott a helyzet.

Borsod-Abaúj-Zermplén megye - Nézze meg, milyen programok várják Önt augusztus 20-án Borsod-Abaúj-Zemplén megyében.

Kazincbarcika – 2012 május végén nemzetközi képzőművészeti szimpóziumot rendez testvérvárosaival közösen Kazincbarcika és a francia Palaiseau városa.

Putnok - A Holló László Galéria adott otthont Péter László „Földi utazás” című öko-ikon kiállítás megnyitójának.

Miskolc - Hogy mik lehetnek az első benyomásai annak a turistának, aki vonattal érkezik Miskolcra, a Tiszai pályaudvarra? Vegyesek...

Kazincbarcika - Őszinte szövegei miatt egyre népszerűbb előadónak számít a kazincbarcikai Deniz. 

Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Miskolc - Ezúttal arra voltunk kíváncsiak, Önök hogyan szerveznék a forgalmat Miskolcon a Zöld Nyíl munkálatai alatt.

Tokaj - A Magyar Jazz Quartet adott éjszakai koncertet Tokajban a Kossuth téren a Zempléni Fesztivál rendezvénysorozatában.

Mezőkövesd - Tizenketten tettek állampolgársági esküt Mezőkövesden augusztus 9-én.

Miskolc - Beszámoltunk róla: Bátor Tamás, a Miskolci Operafesztivál Kft. igazgatója nem mer tervezni a következő fesztiválra, mert nem tudja, milyen forrásokból (állami és önkormányzati támogatásokból) gazdálkodhat.

Arnót - A Magyar Technikai és Tömegsportklubok Országos Szövetsége Elnökségének különdíjában részesült az arnóti önkormányzat csapata a Fejér megyei Perkátán megrendezett virtusvetélkedő országos döntőjében – mondta el a csapat vezetője, az önkormányzat kultúrfelelőse, Horváth Judit.

Alsózsolca - Az első okleveles említéstől 2011-ig 730 esztendő telt el, Alsózsolca ennyi éves. Ez már a történelemben is figyelemre méltó időtartam, ünneplésre, megemlékezésre késztet.

Miskolc (MTI) -  Hamarosan befejeződnek az árvízvédelmi beruházások a Sajó, a Hernád és a Bódva folyók mentén, ahol az elmúlt évben az áradat házak százait döntötte romba.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye - Összeállításunkból megtudhatja, mi történt szerdán Borsod-Abaúj-Zemplén megyében.

Miskolc - Korábban is írtunk róla: egy finn cég települ le, legkevesebb 400 új munkahelyet létrehozva Miskolcon. A beruházásról az elmúlt közgyűlésen, zárt ülésen tárgyaltak.

Miskolc - Andrea miskolci diáklány. A Miss Alpok-Adria szépségverseny borsodi fordulójának egyik döntőse. Szomorú, mert lassan vége a nyárnak, de örül is, hiszen most ért haza teljesen feltöltődve egy szuper nyaralásból.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában