Helyi közélet

2012.11.20. 18:53

Nem ízlett az ebéd – rátámadt az intézményvezetőre Putnokon

Putnok - Putnok egyik szociális intézményében békében folyt a rászorulók ebédeltetése, míg az egyik 53 éves hajléktalan meg nem érkezett az étterembe. Előbb elvette egyik társa tányérját, abba beleevett, majd az intézményvezetőre támadt. Egy hét elteltével a bíróság ítéletet hirdetett a támadó felett.

Putnok - Putnok egyik szociális intézményében békében folyt a rászorulók ebédeltetése, míg az egyik 53 éves hajléktalan meg nem érkezett az étterembe. Előbb elvette egyik társa tányérját, abba beleevett, majd az intézményvezetőre támadt. Egy hét elteltével a bíróság ítéletet hirdetett a támadó felett.Az ügy későbbi terheltje 2012. november 12-én délben ittas állapotban jelent meg az egyik putnoki otthon éttermében, mivel szociális ellátottként ebédre volt jogosult. Előbb magáról megfeledkezve beleevett az egyik gondozott ételébe, majd minden előzmény nélkül ordibálni kezdett. Miután a hangoskodásra felfigyelő intézményvezető kérte a férfit az együttélési szabályok betartására, az leköpte és fojtogatni kezdte, miközben trágár szavakkal illette.

A támadó cselekményét csak akkor hagyta abba, amikor a rendőrök megjelentek a helyszínen. Az intézményvezető a cselekmény során 8 napon belül gyógyuló, könnyebb sérüléseket szenvedett.

Az ügyben közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntett megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás, a gyanúsítottat – előállítását követően – bűnügyi őrizetbe vette az Ózdi Rendőrkapitányság.

Az ügy nyomozati és vizsgálati szakaszának gyors lezárását követően a rendőrség kezdeményezte az eljárást bíróság elé állítással történő befejezését, melynek eredményeként az eljáró bíróság az 53 éves terheltet 1 év 6 hónap szabadságvesztés büntetésre ítélte, melynek végrehajtását 3 évre felfüggesztette.

- Az Ózdi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában