Értékelték az évet Miskolcon

Akt.:
A foglalkoztatási imázskampányról beszél dr. Papp-Váry Árpád branding szakértő
A foglalkoztatási imázskampányról beszél dr. Papp-Váry Árpád branding szakértő - © Fotó: Bujdos Tibor
Miskolc – Az év eredményeit is értékelte a miskolci paktumszervezet.

Kerekasztal beszélgetésre várta tagjait szerdán Miskolc Megyei Jogú Város Foglalkoztatási Paktum Programjának paktumszervezete.

Az eseményen előbb Lórántné Orosz Edit, a megyei kormányhivatal foglalkoztatási főosztályának vezetője tartott előadást, aki emlékeztetett, a Területfejlesztési Operatív Program keretein belül a megyében összesen tizenhárom foglalkoztatási együttműködés alakult korábban.

Fotó: Bujdos Tibor Fotó: Bujdos Tibor ©

– A programok célja az, hogy a rendelkezésre álló humán-erőforrást felkészítse a munkavállalásra, képzésekkel, szolgáltatásokkal, erre nagy szükség van, hiszen a megye és Miskolc gazdasága is folyamatosan növekszik – mondta a főosztályvezető.

Imázskampány

Ezt követően dr. Papp-Váry Árpád branding szakértő mutatta be a Miskolc a Te helyed című foglalkoztatási imázskampányt is, melynek keretében közterületi hirdetésekkel, influencerek segítségével népszerűsítik majd Miskolcot és a paktum keretében álláskeresési fórumokat és további szakmai programokat is szerveznek.

Szélyes Domokos, a Miskolc Holding Zrt. gazdaságfejlesztési, ingatlangazdálkodási, beruházási és műszaki vezérigazgatója úgy fogalmazott, a kampány lehet az egyik eszköze annak, hogy visszacsábítsák Miskolcra azokat, akik korábban elmentek, illetve akár olyanokat is ide vonzzanak, akik korábban még nem itt éltek.

Fotó: Bujdos Tibor Fotó: Bujdos Tibor ©

Szöghy Emese, a Miskolc Holding Zrt. Gazdaságfejlesztési Igazgatóságának gazdaságfejlesztési humán vezetője a fórumot követően az Északnak elmondta, az eseményt követően egy képzési munkacsoportülést is tartottak.

– A munkacsoport a szakmai szervezetek és a foglalkoztatók bevonásával jött létre azzal a céllal, hogy Miskolc felnőttképzésének a jövőjére vonatkozóan egy közös koncepciót alakíthassunk ki, olyan szakemberek kerüljenek ki az oktatásból, amilyenekre a megye gazdaságának szüksége van – tette hozzá Szöghy Emese.

Tajthy Ákos