Értékelték a honismereti pályázatokat Ózdon

Értékelték a honismereti pályázatokat Ózdon
Értékelték a honismereti pályázatokat Ózdon
Ózd – Ünnepélyes keretek között került sor a XXXII. Ózdi Honismereti Pályázat eredményhírdetésére az Ózdi Művelődési Intézmények (ÓMI) Olvasó Egyesületének Székházában.

A pályamunkákat dr. Rémiás Tibor Ph.D a miskolci Herman Ottó Múzeum történész-muzeológusa bírálta el. Az általa készített összefoglalóban egyebek között ez áll: A felnőtt pályázók részéről tíz szinvonalas dolgozat érkezett be a pályázatot meghírdető intézményhez. Volt közöttük most először pályázó, de több régi “motoros” is, akik babérjaikon nem ücsörögnek, hanem fáradhatatlanul gyűjtenek, kutatnak, részt vállalnak továbbra is a honismeret fehér foltjainak feltérképezésében.

A témákat tekintve találunk közöttük visszaemlékezéseket, életutakat, sikertörténeteket, esettanulmányokat, sporttörténetet, egyesülettörténetet és egyéb mást.

Diákok is készítettek néhány pályamunkát, melyek alapos, preciz alkotások. Csak gratulálni lehet nekik az iskola melletti kitartásukhoz, hogy időt és fáradságot nem sajnálva honismereti gyűjtésekre szánták magukat, amivel maradandót alkottak.

Eredmények:

Felnőtt kategegóriában első helyezést ért el ifj. Vass Tibor (a képen ő látható a díj átvétele közben )

Ifjúsági kategóriában pedig Szabó Eszter a József Attila Gimnázium tanulója végzett az első helyen.

Az elismeréseket Fűrjes Pál polgármester adta át. A díjkiosztó ünnepséget jelenlétével megtisztelte az Ózdon tartózkodó dr. Győry Kálmán professor emeritus is.

–  Kerékgyártó Mihály –