Erőszak a Spanyol Kupa negyeddöntő egyik visszavágóján

Botrányos körülmények között félbeszakadt szerda este a Betis – Sevilla visszavágó a Spanyol Kupa negyeddöntőjében, mert üveggel fejbedobták a vendégek edzőjét, a stadion kapujában pedig a kint rekedt szurkolók gyújtogattak. A többi mérkőzésen nem volt erőszak; a Barcelona idegenbeli győzelemmel jutott tovább, és a négy közé került a Deportivo La Coruna és a Getafe is.

A 0-0-ra végződött első találkozó után a Betis-Sevilla visszavágón a vendégek az 56-ik percben megszerezték a vezetést, de egy perc múlva a játékvezető félbeszakította a meccset, mert a nézőtérről valaki egy üveggel fejbedobta a Sevilla edzőjét. Juande Ramost eszméletlen állapotban vitték kórházba, ahol ellátták és csak annyit mondtak: megfigyelésre legalább csütörtök délig bent tartják.

Eközben a stadionba be nem jutott drukkerek több csoportja is szemetestartályokat gyújtott fel és eltorlaszolta a létesítményhez vezető utakat. A randalírozást fél óra múlva sem hagyták abba, ezért a játékvezető végleg lefújta a találkozót.

A Betis klub szóvivője azt ígérte, hogy kinyomozzák az eseteket és a legszigorúbban felelősségre vonják “az üveget dobálót éppúgy, mint a bejáratnál huligánkodókat”. A sportügyekben illetékes államtitkár “döbbenten értesült” a botrányról és szintén határozott intézkedéseket ígért.

Spanyol Kupa, negyeddöntők, visszavágók:
Zaragoza – Barcelona 1-2 ; továbbjutott a Barcelona 2-2-es összesítéssel, idegenben lőtt több góllal
Valladolid – Deportivo La Coruna 1-1; továbbjutott a Deportivo 5-2-vel
Osasuna – Getafe 1-0; továbbjutott a Getafe 3-1-gyel.