Erősebb csapattal vágnak neki a tavasznak

A baktalórántházi Petranics Szergej kapus szerint nincs mese, szombaton győzelemmel kell bemutatkozni a Kazincbarcika elleni hazai találkozón.

Indul a megyei focitavasz, Szabolcs-Szatmár-Beregben az első tétmeccset a hétvégén rajtoló NB II-es bajnokságban Baktalórántházán rendezik, míg ugyanekkor a Nyíregyháza Spartacus Orosházán, a Tuzsér Erdért SE Kecskeméten lép fel.
A Kazincbarcika ellen hangoló baktai gárdának immár négy éve oszlopos tagja Petranics Szergej. A kapus a demecseriek visszalépése után 2003 telén került az immár másodosztályú csapathoz, az őszi szezonban valamennyi mérkőzésen szóhoz jutott.

Úgy ítélem meg, hogy az elmúlt idényhez képest erősödött a keretünk – állapította meg a 34 éves, ukrán származású játékos. – Többen is lettünk, ami fontos, hiszen az előző idényben többször akadt összeállításbeli gondunk, illetve jó játékosok kerültek hozzánk.

Annak nem örültünk, hogy a csapat két korábbi erősségét, Bíró Pétert és Nagy Zoltánt visszarendelte a Debrecent, de a helyükre érkezett Szűcs László és Király László is jó játékos. És bár akadnak sérültjeink, bízunk benne, hogy a rajtra mindenki felépül, és a legjobb csapattal vehetjük fel a harcot.

A rajt ugye mindig fontos, különösen a baktaiak esetében, akik egy ponttal előzik meg a már kieső helyen lévő Jászapátit.

A meneküléshez persze minden adva van, hiszen az első négy játéknapon otthonában meccsel majd a Bakta.
– Legyen bárki az ellenfelünk, az első tavaszi bajnokin számunkra kötelező a győzelem
– így Petranics. – Szorult helyzetben vagyunk, a döntetlen sem elég a Barcika ellen, hiszen azzal akár a kieső helyre is csúszhatunk. Persze, hogy fontos a jó rajt, önbizalmat adhatna a folytatáshoz, a csapat is jobban érezné magát, ha jól jönnénk ki ebből az említett négy találkozóból. De egyelőre maradjunk a szombatnál: nincs mese, nyernünk kell.

– Bodnár Tibor –