Erős utórengések Japánban

Még hétfőn is erős utórengések rázták meg Japán legnagyobb szigetét a vasárnapi földmozgás után. A Richter-skála szerinti 6,9-es erősségű hétvégi rengés több mint száz épületet rombolt le, utakat tett járhatatlanná, és több helyen az áramellátás is akadozott.

Hétfőn hajnalban egy 5,3 erősségű rengés rázta meg Japán legnagyobb szigetét, miközben a katonaság, a rendőrség és a tűzoltóság emberei a rend helyreállításán dolgoztak, valamint a romokat kutatták át. Ez volt a legerősebb a több mint kétszáz utórengés közül. Arról nem érkezett jelentés, hogy az utórengés okozott-e károkat a térségben.

A vasárnapi földrengés miatt több mint 2600 ember töltötte az éjszakát átmeneti szállásokon, miután a földmozgás miatt nagyjából ötszáz ház megsérült, és legalább 103 épület teljesen összedőlt. A katasztrófának egy halottja van, egy 52 éves asszony, akire egy szikladarab esett rá. A legújabb adatatok szerint nagyjából kétszázan sérültek meg. Több helyen a földcsuszamlások miatt járhatatlanok lettek az utak, és az áramellátás is akadozott.