Ernő ismeri a titkot

Ernő ismeri a titkot
Ettől pikánsabban nem is indulhatott volna a férfi kosárlabda-bajnokság Sitku Ernő, a Marso-Carmo Suzuki NYKK csapatkapitánya számára. A két csapat korábbi mérkőzése [.pdf – 178KB]

A nyitókörben és a második fordulóban esedékes Paks elleni találkozón is a center volt együttese a nyíregyháziak ellenfele, a tolnaiak vasárnapi látogatása különös érzelmi húrokat pengethet a 33 éves kosarasnál.

Három évet töltöttem Pakson, ezalatt két-két bajnoki címet és kupagyőzelmet szereztünk – emlékezett a Duna-parti időkre a játékos. – Fura lesz a helyzet, hiszen a nyáron még együtt ünnepeltük a bajnokságot, most pedig ellenfélként nézek velük szembe. Természetesen sokat tudok a következő ellenfélről, ezeket az információkat megpróbáljuk felhasználni, mégha a barátaim is vannak a mostani látogatók között.

A két csapat legutóbbi április 2-i találkozása alkalmával a paksaik vérrel-verejtékkel győztek a tartalékos nyíregyháziak ellen. Emlékezhetnek-e ezekre a gyötrelmekre a bajnok házatáján?

A Paks olyan csapat, amely minden meccset komolyan vesz – „védte” volt társait a 208 centis óriás. – Ugyanakkor nemcsak a Nyíregyháza, más csapatok ellen is előfordult, hogy szenvedve nyertünk. Biztos, hogy kellemetlen emlékek időzödnek fel egykori társaimban a legutóbbi meccs kapcsán, lehetnek ettől görcsösek, de aligha kezelnek majd le bennünket. Ami minket illet, Debrecenben egy félidőn át jól alakultak a dolgaink, az azóta eltelt egy hétben minden edzés a javunkra vált, így bízom benne, hogy összecsiszoltabb lesz a játékunk. Ha így lesz, akkor meglepetést is okozhatunk.

– Bodnár Tibor –