Érkezik Árki Gábor – aki bajnok volt Diósgyőrben

Akt.:
Érkezik Árki Gábor - aki bajnok volt Diósgyőrben
Érkezik Árki Gábor - aki bajnok volt Diósgyőrben - © Fotó: lombardfcpapa.hu
Miskolc – Június 16-ig még Kovács Zoltán tölti be a sportigazgatói posztot a DVTK-nál, ám a távozó szakember (a volt újpesti csatár vasárnap jelentette be, hogy elköszön Diósgyőrtől) helyét ezután Árki Gábor foglalja el.

– Miután Kovács Zoltán néhány hete arról tájékoztatott, hogy új feladatok várnak rá és távozni szeretne Diósgyőrből elkezdődött az új sportigazgató felkutatása – mondta el Szabó Tamás ügyvezető a DVTK hivatalos honlapjának. – Az ilyenkor alapvető elvárások – megfelelő szakmai tudás, nagy munkabírás, elhivatottság – mellett mindenekelőtt olyan szakembert szerettem volna, aki töviről hegyire ismeri a magyar mezőnyt és van sportigazgatói gyakorlata. Ezen kívül elvárás volt, hogy rendelkezzen nemzetközi kapcsolatokkal, és legyen tapasztalata a külföldre történő játékosértékesítésben. Olyan jelöltet kerestem, aki Miskolcra költözik, és a hét minden napján együtt tud „élni” a csapattal. Árki Gábor személyében megtaláltam ezt a szakembert és nagy örömömre sikerült is megállapodni vele. Munkájához erőt és kitartást, valamint sok sikert kívánok!

Aranyérem Diósgyőrben

Árki Gábor 1969. december 9-én született Budapesten, az NB I-ben 1990-ben mutatkozott be, mégpedig a Szeged SC-ben. Játékosként legnagyobb sikerét a Kispest Honvéd FC futballistájaként érte el, ugyanis az 1992/1993-as szezonban bajnok lett a fővárosiakkal. Érdekesség, hogy az aranyérmet éppen a Diósgyőri FC elleni 5-1-es sikerrel ünnepelték az Andrássy úti stadionban, 1993. június 19-én. Egy évaddal később bajnoki ezüstérmes és Magyar Kupa-finalista a Honvéddal. 2000 óta együtt dolgozott Bíró Péterrel, a Lombard Pápa TFC tulajdonosával. Árki Gábor ekkor igazolt – még játékosként – a Lombardhoz a megszűnő Gázszerből (akkor a csapat székhelye Tatabányán volt, majd onnan Szombathelyre, míg végül a jelenlegi állomáshelyére került) és fél év angyalföldi kitérőt leszámítva (még futballistaként igazolt a Fáy utcába) együtt dolgozott a pápaiak tulajdonosával. A bakonyi együttesnél klubmenedzser lett az egykori középpályás, aki idén január 6-án mondott fel Pápán. Árki Gábor elvégezte az MLSZ által szervezett középfokú sportmenedzseri képzést és A-licenszes edzőnek is vallhatja magát.

Meghálálni a bizalmat

– Mindenekelőtt köszönöm, hogy rám esett a választás, minden erőmmel azon leszek, hogy megháláljam a bizalmat – nyilatkozta a dvtk.eu-nak Árki Gábor. – Játékosként többször éltem át a Diósgyőri Stadion hangulatát, amit pápai sportvezetőként is irigyeltem. A DVTK egy nagy múltú klub, amely az elmúlt években ismét a siker útjára lépett, ehhez kell hozzátennem a saját szakmai tudásom. Mostantól teljes lendülettel belevetem magam a munkába, a játékoskeret megerősítését célzó korábbi tapogatózó beszélgetések után mától jöhetnek a hivatalos tárgyalások. Bízom benne, hogy ezek közül néhány hamarosan eredményre vezet és sikerül megerősíteni az Európa Liga-mérkőzésekre a játékoskeretet.