Érettségi – Rendben megkezdődtek a német írásbeli vizsgák

Budapest, 2012. május 11., péntek (MTI) – Rendben megkezdődtek a német írásbeli érettségi vizsgák péntek reggel országszerte, fennakadásról nem érkezett jelzés – közölte az oktatási államtitkárság az MTI-vel.

A második idegen nyelvi érettségin középszinten 1.071 vizsgahelyszínen 22.927 diák, emelt szinten 58 helyszínen 2.602 vizsgázó ad számot tudásáról.
A német nyelv írásbeli érettségi vizsgája mindkét szinten négy elkülönülő részből áll. Középszinten az írásbeli vizsga időtartama 180 perc, ebből az első rész, az “Olvasott szöveg értése” 60 perces, a második rész, a “Nyelvhelyesség” feladatsorának megoldására 30 perc áll rendelkezésre. Az ezt követő szünet után a 30 perces “Hallott szöveg értése” vizsgaösszetevő következik, végül az “Íráskészség” 60 perc időtartamú feladatsora.
Az emelt szintű írásbeli vizsga teljes időtartama 240 perc. A vizsgán az említett vizsgaösszetevők szerepelnek ugyanabban a sorrendben, de a feladatok megoldására fordítható idő sorrendben 70, 50, 30, illetve 90 perc.
Az íráskészség vizsgarész esetében a feladatok megoldásához mindkét szinten használhatnak a diákok nyomtatott szótárt, a többi során semmilyen segédeszköz nem használható.
Emelt és középszinten is egymástól független az egyes vizsgaösszetevők értékelése, és a feladatok megoldása központilag kidolgozott javítási-értékelési útmutatók alapján történik.További hírek a Magyarország kategóriából