Érettségi – Rendben lezajlottak a pénteki írásbelik

  Budapest, 2012. május 4., péntek (MTI) – Rendben lezajlottak a pénteki írásbeli érettségi vizsgák, a diákok nemzetiségi nyelv és irodalomból adtak számot tudásukról – tájékoztatta az oktatási államtitkárság az MTI-t.

Az oktatási államtitkárság közlése szerint középszinten horvát nyelv és irodalomból egy vizsgahelyszínen hét, német nemzetiségi nyelvből öt vizsgahelyszínen 58, német nemzetiségi nyelv és irodalomból hét vizsgahelyszínen 199, román nyelv és irodalomból egy vizsgahelyszínen 48, szerb nyelv és irodalomból egy vizsgahelyszínen 24, szlovák nyelv és irodalomból két vizsgahelyszínen öt, míg szlovén nemzetiségi nyelvből egy vizsgahelyszínen két vizsgázó tett írásbeli érettségit.
Emelt szinten horvát nyelv és irodalomból két vizsgahelyszínen 38, német nemzetiségi nyelv és irodalomból hat vizsgahelyszínen 175, szlovák nyelv és irodalomból két vizsgahelyszínen 17, míg szerb nyelv és irodalomból egy tanuló tett írásbeli érettségi vizsgát.
Az idén összesen több mint 137 ezer diák ad számot tudásáról emelt és középszinten. A mostani érettségi szezonban 181 tárgyból lesz középszintű, 65 tárgyból emelt szintű érettségi vizsga.
A vizsgák hétfőn a magyar nyelv és irodalom írásbelikkel folytatódnak.