Nagyvilág

2010.07.14. 05:55

Hazatoloncolták a "mezítlábas banditát"

<p>A Bahama-szigetek rendőrsége kiadta az Egyesült Államoknak azt az amerikai tizenévest, akit a sajtó csak mezítlábas banditának" hív, mert a fiú a bűncselekményei nagy részét cipő nélkül követte el.</p>

A fiatalembert kedden Miami városába szállították, miután egy nappal korábban a Bahama-szigetek fővárosának egyik bíróságán elismerte, hogy illegálisan lépett a karibi nemzet területére. A 19 éves Colton Harris Moore-t  már két éve üldözte az amerikai rendőrség.

A "mezítlábas banditát" a Bahama-szigetek bírósága 300 dolláros, átszámítva mintegy 65 ezer forintos bírságra ítélte, amiért törvénytelenül lépett a karibi nemzet területére. A fiatalembert vasárnap fogták el a Bahama-szigetekhez tartozó Eleuthera szigeténél. A tizenévest állítólag egy motorcsónakos hajszát követően vették őrizetbe, azt követően, hogy egy az Indiana állambeli Bloomington repteréről lopott Cessna repülővel a sekély vízbe zuhant Abaco sziget partjainál.

A fiút Miamiból várhatóan Seattle városba viszik, az amerikai hatóságok. A 19 éves Colton Harris Moore-t ((kolton herisz múr-t)) már két éve üldözte az amerikai rendőrség, mert a gyanú szerint legalább három kisrepülőt kötött el anélkül, hogy megszerezte volna a szükséges repülési engedélyt. Az erdőkben bujkáló fiú emellett luxusautókat, és motorcsónakokat is lopott, valamint gyakran tört be nyaralókba - ahonnan élelmiszert, elektromos eszközöket és hitelkártyákat tulajdonított el. Az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) a hét közepén 10 ezer dolláros (2,2 millió forintnyi) jutalmat ajánlott fel annak, aki nyomra vezeti őket.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!