Érettebb már a DVTK fővárosi ellenfele

Akt.:
Érettebb már a DVTK fővárosi ellenfele
Miskolc – Szombaton az MTK Budapest vendége lesz az Aluinvent-DVTK női kosárlabda-együttese.

Az alapszakasz 18. fordulójához érkeztek a csapatok a női kosárlabda NB I-ben, melynek keretén belül az Aluinvent-DVTK gárdája szombaton 18.00-tól az MTK Budapest otthonában lép pályára.

Akarnak játszani, de…

– Ellenfelünk néhány hete edzőt váltott, Czigler László helyett Nagy Dóra szakosztályvezető ült le a kispadra, mindez hozott változásokat a taktikai repertoár és a rotáció terén is – nyilatkozta Miguel de Jesús López Alonso, az Aluinvent-DVTK vezetőedzője. – Elsősorban a külső posztokon lettek eredményesebbek, hiszen kevés magas játékossal rendelkeznek. A felkészülés során több meccsüket is megnéztük videón, ezeket elemeztük. Érettebb kosárlabdát mutatnak, mint az első közös, miskolci meccsünkön, amikor 91-44-re nyertünk. A második helyen álló PEAC elleni hazai találkozójukat mindössze 9 ponttal, 66-57-re veszítették el, nyilvánvaló, hogy valami hasonló produkciót szeretnének velünk szemben is nyújtani.

Érdeklődtünk arról is a szakembernél, hogy milyen állapotban van az egyik amerikai légiós, Ruffin-Pratt, aki vállsérülése miatt kihagyta a legutóbbi meccset a BEAC ellen.

– Továbbra is fáj a válla, ezért a héten még nem edzett a csapattal – árulta el a szakvezető. – A legutóbbi találkozónkon sajnos Adamecz és Horváth B. is összeszedett egy-egy sérülést, illetve a hét második felében Győri D. betegedett meg, ami miatt ő is tréningeket mulasztott. Testvércsapataink, a jégkorongozók és a labdarúgók munkatársai, Kató Csaba és Hajba Ferenc fizioterapeuták segítettek, segítenek abban, hogy a játékosok a kezeléseknek köszönhetően minél hamarabb és minél jobb állapotba kerüljenek. Valamennyien szeretnének játszani, de hogy erre sor kerül-e, azt az orvosok döntik el.

Nem jelenti azt

A diósgyőrieknek – ezen csatát leszámítva – még négy meccsük van hátra a pontvadászat első köréből: jövő szombaton fogadják a PINKK-Pécsi 424 gárdáját, március 4-én a PEAC-Pécshez látogatnak Rasheedék a helyi Lauber Dezső Sportcsarnokba, március 11-én az Uniqa Sopron lesz a miskolci gárda vendége, míg az alapszakasz-zárórához március 25-én, a Zalaegerszegi TE NK elleni borsodi ütközettel érkeznek el a piros-fehérek.

– Szeretnénk arra használni ezeket a találkozókat, hogy a meglévő fizikális és taktikai alapokat továbbfejlesszük, hogy a Magyar Kupa nyolcas döntőjére, valamint a bajnoki rájátszásra a lehető legjobb állapotban érkezzünk – mondta Miguel de Jesús López Alonso. – Természetesen ez nem jelenti azt, hogy ne lennének fontosak az eredmények, hiszen vannak elvárásaink magunkkal szemben, és vannak elvárásaik a vezetőknek, a szponzoroknak, a szurkolóknak is. A DVTK neve kötelez bennünket.

– Molnár István –