Friss hírek

2010.09.02. 17:55

Mától látható az ARC plakátkiállítás

<p>Több mint száz plakátot láthatnak az érdeklődők csütörtöktől szeptember 22-ig Budapesten, az Ötvenhatosok terén a 11. ARC plakátkiállításon. Idén a "Hol élsz te? Minek képzeled magad?" kérdésekre keresték a választ. Bakos Gábor, az ARC ügyvezető igazgatója a Független Hírügynökségnek elmondta: számos találó, felkavaró és megindító alkotás érkezett, minden eddiginél érzékenyebbek voltak a művek a társadalmi kérdésekre.</p>

Az idei ernyőtéma kérdései a "Hol élsz te? Minek képzeled magad?" voltak. Úgy tűnik, ezek a témák nagyon megérintették az alkotókat, hiszen nagyon érzékenyen nyúltak a társadalmi kérdésekhez. Igazán találó, szomorú, felkavaró munkák érkeztek- mondta Bakos Gábor. A plakátokat szeptember 2-a és 22-e között lehet megnézni a budapesti Ötvenhatosok terén.

A fődíjat Nagygyörgy Zoltán kapta A tatárszentgyörgyi gyilkosság gyermekáldozatának emlékére című plakátjáért. A második díjat Kocsi Olga A fejemben már boldogan élünk című munkája, a harmadikat pedig Széplaki Imre Otthon, édes otthon című plakátja kapta.
Idén keresték az Év kulturális plakátját is, és a "Te is tehetsz a szegénység ellen!" témában is vártak pályázatokat. Újdonság volt, hogy idén közösségek számára is pályázatot hirdettek.

Az ARC kiállítás idén csatlakozott az Olvassunk együtt! kampányhoz: vasárnap egy felolvasó-délutánnak is helyet ad majd az Ötvenhatosok tere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!