Eredménytelen, de hasznos egyeztetés folyt Ferihegyen

Nem született eredmény a reptéri dolgozók szakszervezetei és a Budapest Airport vezetősége közötti keddi tárgyaláson, Szollár Domokos azonban hasznosnak nevezte az egyeztetést. A reptér szóvivője a Független Hírügynökségnek elmondta: a résztvevő 5 szakszervezetnek nincs egységes álláspontja a béremelés mértékéről, leginkább a béremelés ütemezéséről folyt a keddi tárgyalás.

A béremelés mértékéről nem közeledtek az álláspontok a reptéri dolgozókat képviselő öt szakszervezet és a Budapest Airport vezetősége közötti keddi tárgyaláson. Az érdekképviseleteknek nincs ugyanis egységes álláspontjuk, hogy mennyi fizetésemelést várnak – 6,5 és 9,5 százalék körül mozognak az elképzelések – mondta Szollár Domokos.

Ennek ellenére hasznos volt a kedd délutáni tárgyalás, mert a bérfejlesztés ütemezéséről tudtak egyeztetni – közölte a szóvivő. A reptér első ütemben 5,8 százalékos általános béremelést javasolt, ezután kezdenék meg a bérkorrekciót, amely a fizetések közötti különbségeket csökkentené.

A Repülőtéri Forgalmi Dolgozók Független Szakszervezetének keddi felvetésére, miszerint vonják be a tárgyalásokba a Munkaügyi Közvetítői és Döntőbírói Szolgálatot, a szóvivő úgy reagált: természetesen támogatják a javaslatot, de csak akkor, ha a másik négy szakszervezet is ezt szeretné. A megállapodást minden résztvevővel, érintettel egységesen kell ugyanis megkötni. A másik négy érdekképviselet Szollár Domokos tájékoztatása szerint azért nem kérte a szolgálat bevonását, mert nem tartják súlyosnak a helyzetet, szerintük megnyugtató a tárgyalások folyamata.