Eredményes volt a húsvéti rendőrségi razzia – ÖSSZEFOGLALÓ

A fokozott rendőri ellenőrzés keretében szombaton és vasárnap összesen csaknem 33 ezer járművet állítottak meg az országban. Több mint 370 ittas sofőrt találtak, közülük 82 annyira részeg volt, hogy a helyszínen elvették a jogosítványát – mondta el a Független Hírügynökségnek Pausz Ferenc, az Országos Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztályának vezetője. A húsvéti három nap eredményéről kedden várhatóak összefoglaló adatok.

A fővárosban hétfő délelőttig 16 ittas sofőrt találtak a rendőrök, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) múlt szerdán kezdődött akciójában. Az ellenőrzések során eddig több mint 3200 járművet állítottak meg, ám csak minden kétszázadik sofőrről derült ki, hogy ivott. Ez fele az országos átlagnak – ezt Unger Pál, a BRFK sajtóreferense mondta el a Független Hírügynökségnek.

Szombaton és vasárnap a 846 megállított járművezető közül 23 volt ittas Fejér megyében – tájékoztatta a Független Hírügynökséget R. Szabó Ágnes, a megyei rendőrség szóvivője. A megyében összesen 101 helyen tartottak fokozott ellenőrzést húsvét hétfőjén is. Az akció szerdáig tart.

Zala megyében hétfőn kora délutánig 1464 sofőrt ellenőriztek. Közülük 16-an ültek ittasan a volán mögött. Három autóvezető ellen büntető, három ellen pedig szabálysértési eljárás indult. A rendőrök 123 ezer forint helyszíni bírságot szabtak ki, 30 autóst pedig feljelentettek. A büntetések leggyakoribb oka a gyorshajtás és a biztonsági öv hiánya volt – tudta meg a Független Hírügynökség a megyei rendőr-főkapitányság sajtóügyeletesétől.