Eredményes a közmunkaprogram

Eredményes a közmunkaprogram
Mezőkövesd – Takarítás, aprítékolás, betonelemgyártás. E három fő területen dolgoznak jelenleg a mező­kövesdi közmunkások.

Mezőkövesd önkormányzata évek óta él a közmunkaprogram lehetőségével, amelynek résztvevői a település több helyszínén, több területén dolgoznak.

Folyamatosan végzik

– Január óta takarítják a közmunkások a repülőtér területét, az oda vezető utak környékét, valamint ritkítják, kivágják a közlekedést zavaró növényeket. Azért is fontos ez a munka, mert már idén, főként nyáron több rendezvény helyszíne lesz a repülőtér. Emellett az önkormányzat tulajdonában lévő volt laktanya területén folyamatosan végzik a város belterületén összegyűjtött faágak, nyesedékek aprítékolását.

Az összeaprított gallyakból, ágakból briketteket készítenek majd. A briketteket majd ősszel a rászoruló családok között osztunk szét. Idén is folytatjuk az árkok és járdák rendbetételét, az ehhez szükséges beton­elemeket, járdalapokat folyamatosan gyártják a program résztvevői a beton­üzemünkben – foglalta össze dr. Fekete Zoltán, Mezőkövesd polgármestere.

Mindezen túl a mezőgazdasági Start-munkaprogram keretében a Bogácsi út végén a vetőmagágyások, a földterület előkészítése is zajlik, ahol majd egyebek mellett hagymát, burgonyát, sárgarépát ültetnek, termesztenek majd.

-ÉM-0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter


hirdet�s