Eredmények helyett skalpok

A hagyományoknak megfelelően egy hosszú hétvégére várta a salakmotorozás szerelmeseit Csehország, hiszen az elmúlt hét végén, illetve a hét elején rendezték a pardubicei Aranysisak viadalt, illetve a prágai Tomicek emlékversenyt.

Ferjan a kisdöntőben

A lóversenyeiről is híres viadalon Matej Ferjanért, Tihanyi Sándorért és Magosi Norbertért szoríthattak a magyar drukkerek. A mély, esővel áztatott oválon Tihanyit láthatták a legkevesebb ideig a drukkerek, mivel Subi már a selejetezők során búcsúzott a további küzdelmektől.

Magosinak jobban ment az előcsatározások során, hiszen a hat fős csoportjában a szlovén Zagar és a német Barth mögött zárt, így a negyeddöntőkben folytathatta.

A selejtezőt Ferjan vette a legjobban, hiszen csoportgyőztesként várta a folytatást. A következő körben Ferjan és Magosi egy csoportban küzdött, ahol igazi sztárok, többek között Liegh Adams, Nicki Pedersen és Antonio Lindbäck vártak rájuk.

Óriási meglepetésre Ferjan egy futamgyőzelemmel és egy második hellyel az első helyen zárta a csoportot, míg Magosi az ötödik lett, de Norbi teljesítményét dícséri, hogy az Aranysisakon egy-egy futamban legyőzte Zagart és Lindbäcket is.

Ferjan az elődöntőből nem jutott be a fináléba, mivel N. Pedersen, Crump és Nicholls mögött végzett, és így a kisdöntőben húzhatta a gázt. A hetedik helyért kiírt etapban Ferjan a többszörös Aranysisak-győztes Adams és L. Dryml mögött végezve a harmadik helyen ért célba, ami összesítésben a 9. pozíciót jelntette a számára. A versenyt végül Nicholls nyerte Pedersen, A. Dryml, Jensen, Crump és Andersen előtt.

Zagar nyert, Feri a harmadik

A hét első napján Prágában rendezték meg a Tomicek emlékversenyt, ahol a mieink közül a címvédő Ferjan és Tihanyi próbált szerencsét. Subi az alapverseny során mindössze egy futamgyőzelmet ért el, így 3 ponttal a 14. helyen zárt.

Ferjan 11 ponttal – Zagar és a cseh Svab mögött – a harmadik helyen fejezte be a 20 futamos versenyt, ezért indulhatott a mindent eldöntő utolsó futamban. A fináléban Zagar remek start után az élre állt, és nem lehetett megállítani a szlovént, aki mögött Svab, Ferjan, a német Smolinski és az amerikai Ermolenko látta meg a kockás zászlót.

B. N.