Erdőhorvátiban kerülgetni kell

Dolgoznak az erdőhorváti hídon
Dolgoznak az erdőhorváti hídon - © Fotó: BG
Erdőhorváti – Az útfelújítás miatt a falun belül terelik el a forgalmat.

Elkezdődött az útfelújítás Erdőhorvátiban, ami a két híd visszabontásával és újjáépítésével indult. Ennek a helyiek egyrészt örülnek, mert a település főútjának számító Kassai út katasztrofális állapotban van, másrészt kicsit bosszankodnak is, mert ugyan a hidak teljes lezárása miatt a terelést falun belül meg lehet oldani, de csak olyan megoldás kínálkozott, ami a helyieknek és az arra közlekedőknek sem ideális.

Az eső is hátráltatott

– Tavaly újítottuk fel azt az utat, amire most a forgalmat elterelték – mondja Takács Gábor, Erdőhorváti polgármestere. – Ez egy keskeny utca, sokan forgolódnak, tolatnak, hogy el tudjanak rajta haladni. Nem ekkora forgalomra tervezték. Két év garancia van rá, a munkálatok megkezdése előtt egy tévé­stábbal végigvideózták az út akkori állapotát és a kivitelező ígéretet tett, hogy abba az állapotba állítják majd vissza.

Az eső is hátráltatta a munkát, így még hetekig kell várni arra, hogy a két híd elkészüljön. Utána fogják Tolcsva határától a Háromhutába vezető útig megcsinálni az utat.

ÉM-BG