Erdőbénye díszpolgárai lettek

Erdőbénye díszpolgárai lettek
Az Államalapítás ünnepén Bessenyei Antalné és Kovács Károly kapott a település címerével ellátott arany pecsétgyűrűt a díszpolgári cím mellé.

Bajnok Imréné polgármester elmondta, a szépkorú hölgy már házasságkötése előtt is sokat tett a községért, majd miután férjéül választotta a festőművészt, elkerültek Erdőbényéről. 2002-ben elhunyt Bessenyei Antal. A család úgy döntött, hogy a végakaratnak megfelelően huszonnyolc festményt adományoznak a településnek, olyanokat, amelyek a kádárok földjét, annak környékét, illetve az ott élő embereket ábrázolják.

Jó szervező volt

Kovács Károly 1929-ben jött hazánkba, bánsági ember. A munkakeresés vitte a zempléni településre, a kőbányában helyezkedett el. Hamar beilleszkedett, a fiatalok köre elnöknek választotta, a közéleti tevékenység végigkísérte egész életét. 1981-ben az ötlete és szervezése nyomán alakult meg az idősebbeket összefogó nyugdíjas klub, nagy szerepe volt az I. és II. Világháborús Emlékmű megvalósításában, Károly bácsi kezdeményezte először a március 15-i ünnep újraélesztését, megszervezte az Erdőbényéről elszármazottak találkozóját és lehetne sorolni, hetvenöt éve él a községben.

Serfőző László