Érdi Mária és Vadnai Jonatán ifjúsági világbajnokok

Akt.:
Balatonfüred, 2013. szeptember 3. Érdi Mária ifjúsági vitorlázó világbajnok edz Balatonfürednél 2013. szeptember 3-án. Az ifjúsági vitorlázók Newportban (USA) megrendezett Byte C II-es világbajnokságán a lányoknál Érdi Mária győzött, így sikeresen kvalifikálta magát az ifjúsági olimpiára, amelyet 2014. augusztus 16. és 28. között rendeznek a kínai Nancsingban.
Balatonfüred, 2013. szeptember 3. Érdi Mária ifjúsági vitorlázó világbajnok edz Balatonfürednél 2013. szeptember 3-án. Az ifjúsági vitorlázók Newportban (USA) megrendezett Byte C II-es világbajnokságán a lányoknál Érdi Mária győzött, így sikeresen kvalifikálta magát az ifjúsági olimpiára, amelyet 2014. augusztus 16. és 28. között rendeznek a kínai Nancsingban. - © MTI Fotó: Turcsi Gábor
Budapest, 2013. augusztus 29., csütörtök (MTI) – A férfi és a női mezőnyben is magyar siker született az ifjúsági vitorlázók Newportban rendezett Byte C II-es világbajnokságán, melyet a fiúknál Vadnai Jonatán, a lányoknál pedig Érdi Mária nyert meg.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a vb a 2014-es ifjúsági olimpia nyílt kvalifikációs versenye is volt, Litkey Árpád szövetségi kapitány elmondása szerint így mindketten ott lehetnek jövőre az ötkarikás játékokon.

A világbajnokságon a júliusban Laserben ifjúsági vb-győztes, 15 éves Vadnai nagyon meggyőző teljesítménnyel lett első, 13-ból 7 futamot nyert meg.

Érdi az utolsó nap előtt még hatpontos hátrányban volt az éllovas holland Van Aanholttal szemben, a zárónapi két futamban azonban kiválóan vitorlázott, s így megelőzte riválisát. Érdi az abszolút versenyt tekintve is nagyszerűen helyt állt, ötödik lett.

– MTI –