Sport - Foci

2007.12.12. 15:47

Már csak két hely kiadó a BL-ben

<p>Már csak két csapat juthat be a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjébe.</p>

A legjobb tizenhat közé szerda este még a Rangers, a Lyon, a Fenerbahce és a PSV juthat be, amenyiben sikerrel veszik az utolsó csoportkört. A többi csoportban akárcsak a keddiekben már eldőlt a továbbjutás sorsa.

Az E-csoportban a már továbbjutott Barcelona a biztosan utolsó Stuttgartot fogadja. A csoport másik mérkőzésén viszont igazi élet-halál harc alakulhat ki a Rangers és a Lyon között. A két csapat Glasgow-ban csap össze, a Rangers otthonában. Az a csapat, amelyik megnyeri a találkozót, biztosan továbbjut. Döntetlen esetén a hazai Rangers léphet tovább.

Az F-csoportban a Roma és a Manchester is továbbjutott. A két csapat egymás ellen lép pályára az olasz fővárosban egy tét nélküli meccsen. A Sporting - DInamo Kijev találkozót szintén tét nélkül játszhatják, az ukrán csapatnak ugyanis már nincs esélye behozni a harmadik Sportingot.

A G-jelű kvartettben a PSV az Internazionale-t, a Fenerbahce pedig a CSZKA Moszkvát fogadja. A már továbbjutott Internazionale mögött a két hazai gárdának van még esélye a nyolcaddöntőbe jutásra, igaz a PSV-nek ehhez le kell győznie az olaszokat. A Fenerbahce-nek valamivel könnyebb dolga lesz a Moszkva ellen, győzelem esetén ők jutnak be a legjobb tizenhatba.

A H-csoportban szintén eldőlt már minden a korábbi fordulókban, az Arsenal és a Sevilla jutott tovább, míg a Slavia Praha lett a harmadik, a Steaua Bukarest pedig a negyedik. Szerdán az Arsenal a Steaua-t, a Slavia pedig a Sevillát fogadja. A két nagy csapat, legfeljebb csak a csoportelsőségért küzdhet.

Bajnokok Ligája, szerda:
E-csoport:

Rangers - Lyon
Barcelona - Stuttgart

A csoport állása:
1. Barcelona 5/11 (továbbjutott)
2. Rangers 5/7
3. Lyon 5/7
4. Stuttgart 5/3


F-csoport:
Roma - Manchester United
Sporting - Dinamo Kijev

A csoport állása:
1. Manchester United 5/15 (továbbjutott)
2. Roma 5/10 (továbbjutott)
3. Sporting 5/4
4. Dinamo Kijev 5/0


G-csoport:
PSV - Internazionale
Fenerbahce - CSZKA Moszkva

A csoport állása:
1. Internazionale 5/12 (továbbjutott)
2. Fenerbahce 5/8
3. PSV 5/7
4. CSZKA Moszkva 5/1


H-csoport:
Arsenal - Steaua Bukarest
Slavia Praha - Sevilla

A csoport állása:
1. Sevilla 5/12 (továbbjutott)
2. Arsenal 5/10 (továbbjutott)
3. Slavia 5/5
4. Steaua 5/1


Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!