Érdemes rápörögni a miskolci hétvégék bulijaira

Akt.:
Érdemes rápörögni a miskolci hétvégék bulijaira
Miskolc – Kíváncsi vagy, milyen bulikkal és koncertekkel várnak az elkövetkező időszakban Miskolcon? Íme néhány remek program a következő néhány napra, amelyekből a zenei partik, koncertek sem maradhatnak ki…

2019. március 1., péntek

20.00 Apey & the Pea-­koncert a miskolci Helynekemben

Vendég: Sonya + Satelles

Az Apey & the Pea stoner/sludge/grunge-trió 2009 végén született meg a Neck Sprain-, Trillion-, Kelly Hits the Blue Sky-, illetve Remembering the Steel (Pantera tribute)- énekes Áron András „Apey” szólóprojektjéből, egykori Superbutt-tagokkal kiegészülve. A trió első anyaga „Better Maxi” néven jelent meg az interneten 2010. június 26-án. 2011. március 14-én megjelent az ötszámos The Day Ends EP. Az utolsó koncertet 2011 augusztusában adták Keith Caputo előtt, ezután 1 évig inaktívak voltak. 2012 júniusában ismét összeálltak, 2013 februárjától pedig egy 14 állomásos országos, illetve külföldi turnén vettek részt. Júniusban megjelent az első hivatalos videóklip, a Judas, majd június 13-án megjelent az első nagylemezük, a Devil’s Nectar. 2013 szeptemberében a lemez megkapta a Kettőnégy Gumizsiráf Az év albuma díjat, illetve a 2013-as év debütáló lemeze lett a HangSúly zenei díj szavazásán. 2014 januárjában a zenekar elkezdte írni a második nagylemezét. Az album Hellish címmel szeptember közepén került kiadásra, és 2015-ben Fonogram díjat nyert az Év hazai hard rock vagy metál albuma kategóriában. A HangSúly zenei díj szavazásán is elnyerte a Hellish az Év albuma címet, illetve az Apey & The Pea lett az Év koncert­zenekara. Felléptek az amerikai Saint Vitus, illetve a szintén amerikai Crowbar előtt az A38 Hajón. 2016 áprilisában elindult az első önálló országos turnéjuk, valamint elkezdték a harmadik nagylemezük írását. Szeptembertől további belföldi turné követi a harmadik nagylemezük bejelentését. Október 19-én az amerikai Weedeater előtt játszik a zenekar Londonban a legendás camdeni The Underworld­ben. Fellépnek a kanadai Dopethrone előtt az A38 Hajón. 2017 áprilisában Slaves címmel megjelent az első videóklip a harmadik nagylemezükről.

21.00 California Sun- és U.AIR-koncert a miskolci Corner Stage Klubban

21 órától a U.AIR zenekar csapja a kísérleti metált, 22 órától pedig a California Sun Band nyomja majd a calipunkot.

A California Sun ezt írja magáról Facebook-oldalán: „Otthon és úton-útfélen, sport közben sok california rockot és skate punkot hallgatunk mindhárman. Mindenképp pozitív, vidám zenét akartunk játszani. SWET ötlete volt, hogy játsszuk a kedvenceink dalait. Ramones, Blink 182, Green Day, Offspring, Ignite, Pennywise, Misfits, Bouncing Souls stb. dalokat küldünk magyar és angol szövegekkel vegyesen. A versrészeket lefordítjuk, (hogy értse a közönség, miről szólnak a nóták), a refréneket pedig általában meghagyjuk eredetiben, hogy az ismert részeket velünk együtt tudják énekelni a koncerteken. Ehhez jönnek még az saját pörgős dalaink, amelyekből egyre többet csempészünk be a koncertműsorba, és kész is a repertoár. Irreálisan nagy terveink nincsenek, imádunk zenélni, asszem ennyi a lényeg. A koncerteken mindig hatalmas erőbedobással és lelkesedéssel játszunk, és ahogy látjuk és érezzük ez a hangulat a közönségünkre is átragad, mert a srácok imádnak ezekre a dalokra pogózni! A heti stressz után jó érzés kiordítani, kitáncolni magukat és fura, de az angol kiejtésünket is nagyon bírják. Azt mondják, pont azért tetszik nekik ez, mert otthon karaokézva nekik is így megy. Ezért könnyen azonosulni tudnak a produkcióval. Ráadásul, valahogy a magyar szövegek a mai itthoni valós problémáikat, érzéseiket, balhéikat tükrözik vissza.


2019. március 2., szombat

20.00 Lóci Játszik- és Zaporozsec-koncert a miskolci Helynekemben

A koncert után Video Disco hajnalig

A Lóci Játszik zenekar története öt éve kezdődött, amikor Csorba Lóci névadó frontember a VAN című mozi filmzenéjével megalapozta a közönség és a szakma figyelmét, ezt követte a Ki Mit Tube és a Cseh Tamás Program elismerése. 2015-ben megjelentették a “Hadd legyek arról híres…” című lemezüket, majd a Margaret Islanddel turnéztak közösen. 2016-ban fölényesen megnyerték a Veszprémi Utcazene Fesztivál közönségdíját. A 2017-es év elég jól indult a zenekarnak: január 1-jén megjelent második lemezük, a Krokodil, majd márciusban megnyerték a Fonogram “Év felfedezettje” címet, májusban pedig a Szigetes fesztiválok rangadóján, a NagySzínPadon is ők végeztek az első helyen!
Aki egyszer elmegy egy Lóci koncertre, az szinte egyből rajongóvá válik, és a kibontott csokornyakkendős csapat fellépésein személyesen is átélheti a közönség, hogy milyen az, amikor a Lóci Játszik.

20.00 Retro Party a miskolci Collins Clubban

A lemezjátszóknál: Dj Atti

Szombaton ismét kedvenc zenei stílusotokkal kedveskedünk nektek a Club Collinsban. Fergeteges Retro Partyval vár Benneteket Dj Atti. Bulizzunk együtt ismét a ’80-as, ’90-es és 2000-es évek legjobb dallamaira!


Programajánló napról napra

Március 5., kedd

14:30 – Petőfi Sándor Könyvtár, Miskolc, Nagy Lajos király u. 16. „Ez víg város, itt jó lesz nekünk…” A színház és a színjátszás története Miskolcon. Mikita Gábor színháztörténész előadása.

16:30 – Sárospatak, a Művelődés Háza és Könyvtára. Kreatív Varázssziget a könyvtárban. „Hóvirágom, virágom…” ébredező természet

Március 6., szerda

14:00 – Miskolci Nemzeti Színház, Kamaraszínház. Petőfi Sándor: János vitéz. Bemutató előadás. Rendezte: Kozma Attila

Március 7., csütörtök

15:00 – Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár, Miskolc, Mindszent tér 2. A remény virágai nemzetközi festménykiállítás megnyitója. A kiállítást megnyitja Anna Šimkuličova, a szlovákiai Podvihorlatská paleta projekt vezetője. Köszöntőt mond Virág Judit, a Magyar Rákellenes Liga Miskolci Szervezetének vezetője. Közreműködik: a Brighteyed Folks. Megtekinthető március 28-ig

15:30 – József Attila Könyvtár, Miskolc, Szentpéteri kapu 95. Lurkótanya. „Itt az óra, itt az óra!/Aki vitéz, fel a lóra!”. Huszárcsákó és párta készítése. Várják az alkotni vágyó gyermekeket!

16:00 –  Bölcs Bagoly Könyvtár, Szikszó. Múzsák párbeszéde címmel nyílik kiállítás a Diósgyőri Képzőművész Stúdió 76 tagjának legújabb munkáiból. A tárlat három hétig tekinthető majd meg.

Március 10., vasárnap

18:00 – A Sárospataki Református Teológiai Akadémia Imaterme. Kamarazenei bérlet, a Művelődés Háza és Könyvtára szervezésében. Megyesi Schwartz Lúcia és Marczi Mariann koncertje.

Március 12., kedd

18:00 – Sárospatak, Újbástya rendezvénycentrum. A fotográfia bűvöletében. A vendég: Keleti Éva Kossuth-díjas fotóművész. A beszélgetést vezeti: Árpási Zoltán újságíró.

Március 15., péntek

16:00 – Újbástya Rendezvénycentrum, Sárospatak. Megemlékezés 1848/49-es forradalom és szabadságharc 171. évfordulóján. Történelmi játszóház, majd 17 órától múltidézés a Kazamatában

Március 19., kedd

17:00, 19:00 – Miskolci Nemzeti színház, Játékszín. Így szerettek ők. József Attila. Felolvasószínház Nyáry Krisztián kötete alapján. Sorozatszerkesztő: Sényi Fanni dramaturg

19:00 – A Sárospataki Református Teológiai Akadémia imaterme. Angyalfütty. Berecz András estje. Közreműködik: Berecz István, Bures Réka (tánc), Komáromi Márton (hegedű)

Március 22., péntek

19:00 – Edmond Rostand: Cyrano. Színmű. Bemutató előadás. Rendezte: Keszég László.

Március 29., péntek

19:00 – Miskolci Nemzeti Színház, Kamaraszínház. A velencei kalmár – William Shakespeare színműve alapján írta Mohácsi István és Mohácsi János. Bemutató előadás. Rendezte: Mohácsi János


A Miskolci Nemzeti Színház műsora­­­­, március

Nagyszínház

1., péntek
19.00: Hunyadi László Upor (Alap, Arany, Ezüst) bérlet

2., szombat
15.00: Három nővér Déryné (Alap, Arany, Ezüst) bérlet

5., kedd
19.00: Hunyadi László Szigligeti (Alap, Arany, Ezüst) bérlet

6., szerda
19.00: A Cirkuszhercegnő Bérletszünet

7., csütörtök
16.30: Hunyadi László Zrínyi ifj. bérlet

8., péntek
19.00: Hello, Dolly! Bérletszünet

Kamaraszínház

1., péntek
19.00: Ünnep Bérletszünet

2., szombat
17.00: Álom luxuskivitelben Csiky (Arany, Ezüst) bérlet

6., szerda
14.00: János vitéz Kerekerdő bérlet
19.00: Édes Anna Bérletszünet

7., csütörtök
10.00: János vitéz Hétmérföldes bérlet
19.00: Jóembert keresünk Bérletszünet

8., péntek
19.00: Jóembert keresünk Vörösmarty (Arany) bérlet

Játékszín

1., péntek
19.30: Agave

2., szombat
19.00: Lear halála

5., kedd
19.00: Agave

7., csütörtök
19.30: Eklektikon 2048

8., péntek
19.30: Eklektikon 2048