Érdekérvényesítés és konfliktuskezelés Miskolcon

Miskolc – A 2020-ig terjedő uniós időszak kiemelkedő gazdaságélénkítő csomagja számtalan olyan jelentős (autópályákra, ipari parkokra, gyárakra stb.) vonatkozó projektet tartalmaz, amelyek fokozott mértékben érintik az adott terület, az ott lakók életét.

Ugyanezek, az eltérő érdekek okán, konfliktushelyzeteket generálhatnak a gazdaság és a közösség szereplői (így a beruházók, a lakosság, a helyi önkormányzatok és a civilek) között. Ez hívta életre a II. „Gazdaság vs. Lakosság. Érdekérvényesítés és konfliktuskezelés az Európai Unióban és Magyarországon” címmel szervezett pénteki nemzetközi konferenciát.

A szervezők: a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Kara, valamint a kar Alternatív Konfliktuskezelési és Vitarendezési Interdiszciplináris Kutatóközpontja azt a célt tűzték ki maguk elé, hogy a rendezvény betekintést nyújtson az említett kérdésekbe megmutatva egyben a lehetséges megoldási módokat és módszereket.

Előadók

A konferencián többek között olyan neves személyek adtak elő, mint Pelczné dr. Gáll Ildikó, az Európai Parlament alelnöke, dr. Szecskó József, az Igazságügyi Minisztérium helyettes államtitkára, Oláh Gábor, a Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkára, Katona Zoltán, az E.ON Erőművek Kft./Uniper Hungary Kft. igazgatója.

– ÉM –